Xiaomi, gelecekteki akıllı telefonları üzerinde çalışmaya tam gaz devam ediyor. Bugün itibariyle Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin iki yeni amiral gemisi model üzerinde çalıştığını belirten sızıntılar ortaya çıktı. Paylaşılan sızıntı, her iki akıllı telefon modelinin de kavisli bir ekrana sahip olacağını ortaya koyuyor. Aynı zamanda bu ekranların 120Hz yenileme hızına da sahip olacağı belirtiliyor. Bu iki modelden birinin büyük olasılıkla Mi Mix 4 modeli olduğu söyleniyor.

Bu bilgiler ilk olarak Digital Chat Station tarafından Çin’in popüler sosyal medya platformu Weibo üzerinden paylaşıldı. Sızıntı kaynağını paylaşan mesaja göre, Xiaomi şu anda “Apollo” ve “Verthandi” kod adlarına sahip iki amiral gemisi cihaz üzerinde çalışıyor.

Söz konusu cihazların kavisli ekrana ve 120Hz tazeleme oranına sahip olması beklenmektedir. Ancak bu ekranın hangi tipte olacağı belirtilmiyor. AMOLED ekran ile gelirse oldukça etkili bir deneyim sunabilir.

Raporlar, bu özelliklerin bu sene içinde tanıtılması beklenen Xiaomi Mi Mix 4 modeline ait olduğunu ortaya koyuyor. Bu tarz bilgilerin ortaya çıkması ise gelecekte Mi Mix serisine yeni üyelerin dahil edileceği konusundaki iddialı daha da sağlamlaştırıyor.

Özellikle son zamanlarda gerçekleştirilen bir lansmanda Xiaomi’nin CEO’su üst düzey bir akıllı telefon konusunda çalışmalar yürüttüklerini ima eden bazı açıklamalarda bulunmuştu.

Xiaomi’nin ekran içine gömülü gizli ön kamera tasarımının patentini aldığına dair bazı sızıntılar yakın zamanda ortaya çıkmıştı. Şirketin Mi Mix serisinde diğer serilere göre daha yenilikçi ve daha farklı tasarımlar ile karşımıza çıktığını göz önünde bulundurursak bu patentin yeni Mi Mix 4 modelinde kullanılma olasılığı da bir o kadar artmış oluyor.

“Mi Mix 4 Modeli, 120Hz Yenileme Hızına Sahip Kavisli Ekranla Gelecek!” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like