Şu anda HMD Global’in cephaneliğindeki tek amiral gemisi akıllı telefon, geçen yılki Nokia 8’in bir numaralı iterasyonu olan Nokia 8 Sirocco’dur. Ancak, eğer en son haberlere inanacak olursanız, Fin devi lider Nokia‘nın canlanma yolculuğunun yeni amiral gemisi, önümüzdeki aylarda, kod adı Nokia A1 Plus.

Nokia’nın bir sonraki amiral gemisi olan cihazındaki yeni müşteri adayları, HMD Global’in bir sonraki eylem planı ile bir belgeye bürünen Roland Quandt’tan WinFuture’dan geliyor. Roland, Finlandiya’daki devin, gelecek olan amiral gemisi cihazını inşa etmek için donanım tedarikçisi ve üretim ortağı FIH Mobile (Foxconn) ile çalıştığını söyledi.

Bu amiral gemisi telefon, A1 Plus kod adıyla geliştirilmekte olup, aynı zamanda dahili olarak “A1P veya A0P” olarak adlandırılmaktadır. Bu, cihazın, A1N kod adını taşıyan Nokia 8 Sirocco ile yakından ilişkili olabileceğini göstermektedir.

Rapor, yaklaşmakta olan Nokia amiral gemisinin 2 ana detayını daha da öne çıkardı. Öncelikle, Nokia A1 Plus’ın Nokia 8 Sirocco’ya destek veren mobil platform olan en yeni Snapdragon 845 ile gelmesi bekleniyor.

Ekrandan Parmak İzi Olacak

İkincisi, Nokia aynı zamanda fiziksel parmak izi sensörünü çıkarıp Çinli devlerin ayak izlerini takip etmek isteyebilir. Nokia A1 Plus, geçen ayın başlarında Hindistan’da başlatılan Vivo X21 gibi, bir ekran altı parmak izi sensörüne de sahip olabilir.

s10

Son olarak, Nokia A1 Plus üzerindeki kameralar bu cihazın öne çıkan özelliği olabilir. Söylentiye göre, amiral gemisi cihazın, “yüksek riskli” bir kamera modülü içereceği ve bu durumun HMD’nin planlaması için herhangi bir ipucu vermeyeceği belirtiliyor. Ancak, bir tahminde bulunacak olursam Nokia’nın Lumia 1020’de 41 MP’lik nişancıyı geri getirmesini isterdim. Bu harika olmaz mıydı?

HMD Global’in, bu yıl Şubat ayında Nokia 9 olarak lanse edilebilecek bu amiral gemisi üzerinde çalışmaya başlamış olduğu söylendi ve nihayet Ağustos ve Eylül aylarında gelecek birkaç ay boyunca sonuçları görebileceğiz. Bir sonraki Nokia amiral gemisinin IFA 2018’de piyasaya sürülmesini bekleyebiliriz, bu yüzden bizi takip etmeye devam edin.

Kaynak: https://beebom.com/nokia-a1-plus-snapdragon-845-debut-ifa-2018/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like