Oppo’nun bir süredir kendi başına bir çip üzerinde çalıştığını biliyoruz, ancak şirket henüz herhangi bir ayrıntıyı doğrulamıyor. Şimdi, bir Nikkei Asian Review medya kuruluşuna göre, teknoloji devi gelecekteki SoC üzerinde çalışmak için agresif bir şekilde mühendisleri işe alıyor ve mühendislerin çoğu tanınmış şirketlerden geliyor.

Son zamanlarda Oppo, MediaTek ve Unisoc’tan birkaç üst düzey yöneticiyi işe aldı. MediaTek’in baş işletme görevlisi olan Jeffery Lu, MediaTek’in 5G çip gelişimiyle ilgili bir yönetici ile birlikte yeni çalışanlar listesinde de Oppo’nun teklifini kabul etti. Xiaomi ayrıca yöneticilerinden birini de verdi.

Ama hepsi bu değil. İç kaynaklara göre, şirket Huawei’nin çip bölümü HiSilicon ve ABD merkezli çip üreticisi Qualcomm’dan çalışanları haşladı.

Oppo temsilcisi ile yapılan bir röportajda, tedarik zincirini güçlendirmek ve basitleştirmek için çiple ilgili Ar-Ge’ye büyük yatırım yapıldığını söyledi. Şu ana kadar Çinli firma MediaTek ve Qualcomm’a büyük ölçüde güveniyor ve Huawei ile aynı tuzağa düşmek istemiyor.

Açıkçası bu girişim çok paraya mal olacak ve en az birkaç yıl sürecek bir gelişme gerektirecek. Gerçek bir ürün sürümü yakın gelecekte kesinlikle gelmiyor.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like