OPPO, Endonezya’da yeni OPPO Reno4 F modelini tanıttı. Gücünü MediaTek Helio P95 yonga setinden alan akıllı telefon daha öncesinde Hindistan’da tanıtılan OPPO F17 Pro modelinin yeniden markalanmış hali olarak karşımıza çıkıyor. 8GB RAM ile birlikte gelen model ayrıca 4.000mAh kapasiteli bataryaya sahip. OPPO’nun yeni modelinde aynı zamanda 30W VOOC Flash Charge 4.0 teknolojisi sunulmaktadır.

OPPO Reno4 F Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan OPPO Reno4 F modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon ince yan ve üst çerçevelere sahip bir ekran ile geliyor. Bu ekranın alt çerçevesi diğerlerine göre kalınken ayrıca sol üst köşesinde ikili bir kamera kurulumu içeren delik yer alıyor. Akıllı telefonun arka bölümüne baktığımız zaman sol üst bölümde yer alan dörtlü kamera kurulumu dikkatimizi çekiyor. Bu kamera modülünün hemen yanında bir de LED flaş bulunuyor.

Görsellerden de görebileceğiniz gibi cihazın yanında veya arkasında herhangi bir fiziksel parmak izi okuyucu bulunmuyor. OPPO, yeni modelinde ekrana gömülü optik parmak izi okuyucuyu tercih etmiş durumda. Cihazda 3,5mm kulaklık girişi bulunuyor ve bağlantı noktası olarak USB Type-C girişi sunuluyor. OPPO, yeni akıllı telefon modelini Mat Siyah ve Metalik Beyaz olmak üzere iki farklı özel renk ile satışa sunuyor.

Ekran Özellikleri

OPPO Reno4 F modeli 6,43 inç boyutunda ve 1080 x 2400 piksel çözünürlüğünde bir Super AMOLED ekran ile geliyor. %90,67 seviyesinde ekran/gövde oranına sahip olan akıllı telefonun ekranının piksel yoğunluğu ise 409ppi değerindedir. Bununla birlikte ekranın 20:9 en/boy oranına sahip olduğunu ve Corning Gorilla Glass 3+ teknolojisi ile korunduğunu belirtelim.

Kamera Özellikleri

Cihazın ekranında ikili kameraya sahip bir kamera deliği olduğundan bahsetmiştik. Şirket bu noktada 16MP geniş açılı ve 2MP derinlik algılayıcı sensör sunuyor. HDR desteğine sahip geniş açılı ön kamera ile birlikte 1080p 30fps videolar çekebiliyorsunuz.

Arka bölümde ise kare modül içerisinde dört adet kamera sensörü bulunuyor. Bu dörtlü kurulum 48MP geniş açılı ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro kamera ve 2MP derinlik algılayıcı sensör olarak sunuluyor. LED flaşın eşlik ettiği ana kamera ile birlikte 4K 30FPS ve 1080p 30FPS videolar kaydedebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

OPPO Reno4 F modeli 4.015mAh kapasiteli batarya ile birlikte geliyor. Şirket, bu bataryayı kısa sürede şarj edebilmenize olanak tanıyan 30W hızlı şarj desteğini de cihazda sunuyor. Bu hızlı şarj desteği sayesinde 53 dakika içerisinde akıllı telefonu tamamen şarj edebiliyorsunuz.

Donanım Özellikleri

MediaTek Helio P95 yonga setinden güç alan akıllı telefon, 8GB RAM ile karşımıza çıkıyor. Bu RAM ile birlikte 128GB dahili depolama alanı sunuluyor. Cihazda bulunan microSD kart yuvası sayesinde bu alanı genişletebiliyorsunuz. Akıllı telefon, kutusundan Android 10 tabanlı ColorOS 7.2 ara yüzü ile birlikte çıkıyor.

İşte OPPO Reno4 F Özellikleri:

  • Ekran: 6,43 inç, 1080 x 2400p, Super AMOLED
  • İşlemci: MediaTek Helio P95
  • RAM: 8GB
  • Depolama: 128GB
  • Ön Kamera: 16MP geniş açılı kamera, 2MP derinlik algılayıcı sensör
  • Arka Kamera: 48MP geniş açılı kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro kamera, 2MP derinlik algılayıcı sensör
  • Batarya: 4.015mAh, 30W VOOC Flash Charge 4.0
  • Boyutlar: 160,1 x 73,8 x 7,5 mm
  • Ağırlık: 164 gram
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı ColorOS 7.2
  • Renkler: Mat Siyah, Metalik Beyaz

İşte OPPO Reno4 F Fiyatı:

  • 8GB RAM + 128GB dahili depolama: $292

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like