Patent tescil ücretleri konu ile ilgilenen ve patente tabi olacak bir buluşu olan kişilerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Tescil edilecek buluşların müracaat ücreti ve vekil firma tutarını kapsayan bu başlık hakkında bilgi almak için sitemizi takip edebilirsiniz. Tescil yenileme işlemi yapılması yanında yıllık yenileme ücreti ödenmesi de gerekir.

Patent ücretlerini belirleyen 2 ana başlıktan söz etmek mümkündür. Bunların ilki müracaat ücretleridir. Her sene ilgili kurum tarafından belirlenin ve o sene içinde fiyat değişimi yaşamaz. Ücreti meydana getiren etkeneler arasında vekil firma ücreti de yer almaktadır. Piyasada yer alan vekil firmaları, hizmetleri kapsamında değişik fiyat politikalarına sahip olabilir. Bazı firmalar sadece danışmanlık hizmeti sağlayarak tescil sonrasına karışmaz.

Sistem Patent, vekil şirket olarak tescil konusunda en uygun fiyatlar ile sizlere hizmet veriyor. Ön sorgulama sürecinden başlayarak, müracaat işlemleri ve talep edilmesi halinde izleme süreçleri de şirket tarafından yürütülmektedir. Faydalı model ya da patent belgesine sahip olmak isteyen kişiler sitemizi takip etmeye devam edebilir.

Genel anlamda çok fazla üzerinde durulan bir konu gibi gözükmese bile patent alma kişinin gelir kaynağı noktasında son derece önemlidir. Buluş patent belgesine sahip olmaması halinde, özellikle ticaret hayatında büyük oranda sorunlar meydana gelebilir. Sistem patent şirketi de bu noktada sizlere yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir