Xiaomi, Redmi markası ile yeni modeller tanıtmaya devam ediyor. Şirket düzenlediği çevrimiçi etkinlik ile birlikte Redmi Note serisinin yeni üyesi olan Redmi Note 9 modelini kullanıcıların beğenisine sundu.

Redmi Note 9 Teknik Özellikleri

Xiaomi’nin yeni akıllı telefonu dörtlü arka kamera kurulumu 5.020mAh bataryası ile dikkatleri üzerine çekiyor. Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Redmi Note 9 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon ön tarafta ekranın sol üst bölümünde ön kamera deliği ile birlikte karşımıza çıkıyor. Arka bölümde ise dikkatimizi ilk çeken detay dörtlü kamera kurulumu ve hemen altındaki fiziksel parmak izi okuyucusu oluyor.

Cihaz yeşil, beyaz ve gri olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile birlikte sunuluyor. 3.5mm kulaklık girişi bulunan telefonda şarj ve dosya aktarımı için USB Type-C bağlantı noktası bulunuyor.

Ekran Özellikleri

Akıllı telefon 6.53 inç boyutunda, 1080 x 2340 piksel çözünürlüğünde FullHD+ IPS LCD ekran ile birlikte geliyor. 19.5:9 en/boy oranına sahip olan bu ekran Corning Gorilla Glass 5 ekran koruma teknolojisini de beraberinde sunuyor. Ayrıca ekran 450 nite kadar parlaklık sunabiliyor.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefon ekrana entegre edilmiş kamera deliği ile karşımıza çıkıyor. Ekranın sl üst köşesinde yer alan bu delikte 13MP özçekim kamerası geliyor. Bu ön kamera ile HDR ve panaroma çekimler yapabiliyorsunuz.

Akıllı telefonun arka bölümünde ise dörtlü kamera kurulumu sunuluyor. Bu dörtlü modül 48MP geniş açılı kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro kamera ve 2MP derinlik sensöründen oluşuyor. Cihazın arka kameraları ön kamerada olduğu gibi HDR ve panaroma modlarına sahip. Bunun yanında 1080p 30fps videolar kaydedebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Akıllı telefon oldukça büyük kapasiteli olan 5.020mAh batarya ile geliyor. Ayrıca bu batarya 18W hızlı şarj desteğine de sahip. Yüksek kapasiteli batarya sayesinde uzun süreler oyun oynayabilir veya video izleyebilirsiniz.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü MediaTek Helio G85 yonga setinden alıyor. Bu yonga setine Mali-G52 MC2 grafik birimi eşlik ediyor. Cihaz 3GB + 64GB depolama ve 4GB + 128GB depolama seçenekleri ile birlikte sunuluyor. Dilerseniz microSD kart desteği sayesinde bu depolama alanlarını genişletebiliyorsunuz.

Akıllı telefon NFC ve Bluetooth 5.0 teknolojilerini de destekliyor. Cihazı satın aldığınız zaman kutudan Android 10 tabanlı özelleştirilmiş MIUI 11 arayüzü ile birlikte çıkıyor.

İşte Redmi Note 9 Özellikleri:

  • Ekran: 6.53 inç 1080 x 2340 piksel çözünürlük , FHD+ IPS LCD
  • İşlemci: MediaTek Heli0 G85
  • RAM: 3GB / 4GB 
  • Depolama: 64GB / 128GB
  • Ön Kamera: 13MP
  • Arka Kamera: 48MP geniş açılı kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro lens, 2MP derinlik sensörü
  • Batarya: 5.020 mAh, 18W hızlı şarj desteği
  • Boyutlar: 162.3 x 77.2 x 8.9 mm
  • Ağırlık: 199 gram
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı MIUI 11
  • Renkler: Yeşil, Beyaz ve Gri

İşte Redmi Note 9 Fiyatı:

  • 3GB RAM ve 64GB dahili depolama: $199
  • 4GB RAM ve 128GB dahili depolama: $249

Yukarıda belirtilen satış fiyatları, akıllı telefonun Çin’de satışa sunulduğu fiyatlardır. Redmi Note 9, 12 Haziran’da düzenlenen Türkiye lansmanı ile birlikte Türkiye’de satışa sunuldu. Cihazın Türkiye satış fiyatına buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like