Samsung, yeni orta sınıf akıllı telefon modelini tanıttı. Samsung Galaxy M51 isimli akıllı telefon modeli gücünü Qualcomm’un Snapdragon 730G yonga setinden alıyor ve 7.000mAh kapasiteli devasa batarya ile birlikte geliyor. 25W hızlı şarj desteğine de sahip olan cihazda dörtlü kamera kurulumu ve fiziksel parmak izi okuyucu bulunmaktadır.

Samsung Galaxy M51 Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Samsung Galaxy M51 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon kamera deliğine sahip bir ekranla karşımıza çıkıyor. Bu kamera deliği ekrana ortalanmış bir şekilde konumlandırılmış durumda. Bununla birlikte ekranın çerçevelerinin gayet ince olduğunu söyleyebiliriz. Arka bölümde ise sol üst köşedeki dikdörtgen modül içerisinde “L” şeklinde dörtlü kamera kurulumu yer alıyor. Ayrıca bir adet LED flaş da burada karşımıza çıkıyor.

Samsung, yeni modelinde yan taraftaki güç butonuna entegre edilmiş bir fiziksel parmak izi sensörü kullanıyor. Bununla birlikte şirket yeni modelini siyah, beyaz ve mavi olmak üzere toplamda üç farklı renk seçeneği ile satışa sunuyor. Akıllı telefonda bağlantı noktası olarak USB Type-C girişi yer alırken ayrıca 3,5mm kulaklık girişi de bulunuyor.

Ekran Özellikleri

Samsung Galaxy M51 modeli 6,7 inç boyutunda ve 1080 x 2340 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED Plus ekran ile birlikte geliyor. %87,4 seviyesinde ekran/gövde oranına sahip olan bu ekranın inç başına piksel yoğunluğu 385ppi ve en/boy oranı ise 19,5:9 şeklindedir. Bunun yanı sıra 420 nite kadar maksimum parlaklık sunabilen ekran, Corning Gorilla Glass 3 teknolojisi ile korunmaktadır.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun ekranında nokta kamera deliği olduğunu belirtmiştik. Samsung bu noktada 32MP, f/2.0 değerinde geniş açılı özçekim kamerası sunuyor. HDR desteğine sahip olan bu ön kamera ile birlikte 1080p 30fps videolar çekebiliyorsunuz.

Arka bölümde ise büyük bir modül içerisinde dörtlü kamera kurulumu ve LED flaş yer alıyor. Bu dörtlü kurulum 64MP geniş açılı ana kamera, 12MP ultra geniş açılı kamera, 5MP makro kamera ve 5MP derinlik algılayıcı sensör olarak sunuluyor. HDR desteğine sahip ana kamera ile 4K 30FPS ve 1080p 30FPS videolar kaydedebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Galaxy M51 modelinde 7.000mAh kapasiteli devasa bir batarya bulunuyor. Batarya büyük olunca hızlı şarj desteği de şart oluyor. Samsung bunu da düşünmüş olacak ki cihazda 25W hızlı şarj desteği sunuyor.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü Qualcomm Snapdragon 730G yonga setinden alıyor. 6GB RAM bulunan cihazda depolama konusunda ise 128GB dahili depolama alanı bulunuyor. MicroSD kart desteği sayesinde bu alanı genişletebiliyorsunuz. Android 10 işletim sistemi ile kutusundan çıkan cihazda Samsung’un özelleştirilmiş One UI 2.0 ara yüzü bulunuyor.

İşte Samsung Galaxy M51 Özellikleri:

  • Ekran: 6,7 inç, 1080 x 2340p, Super AMOLED Plus
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 730G
  • RAM: 6GB / 8GB
  • Depolama: 128GB
  • Ön Kamera: 32MP
  • Arka Kamera: 64MP ana kamera, 12MP ultra geniş açılı kamera, 5MP makro kamera, 5MP derinlik algılayıcı sensör
  • Batarya: 7.000mAh, 25W hızlı şarj
  • Boyutlar:
  • Ağırlık:
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı One UI 2.0
  • Renkler: Siyah, Beyaz, Mavi

İşte Samsung Galaxy M51 Fiyatı:

  • 6GB RAM + 128GB dahili depolama: $340
  • 8GB RAM + 128GB dahili depolama: $370

*Akıllı telefonun Türkiye fiyatı duyuruldu. Galaxy M51 modelinin Türkiye satış fiyatına buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like