Samsung, katlanabilir akıllı telefonlar söz konusu olduğunu zaman en önde gelen akıllı telefon markalarından biridir. Güney Koreli teknoloji devi şimdiye kadar iki katlanabilir telefon tanıttı ve şimdi üçüncüyü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ayrıca şirket, iki yerden de katlanabilir bir akıllı telefon patenti almış durumda.

Şirketin aldığı bu patent LetsGoDigital tarafından görselleriyle beraber çevrimiçi olarak yayınlandı. Patent görsellerinde bir tarafı üstüne doğru bir tarafı ise altına doğru katlanan bir tasarım gözler önüne seriliyor. Şirketin önceki Galaxy Fold modeli tamamen düz bir şekilde katlansa da bu yeni patentteki cihazın tamamen düz bir şekilde katlanmadığı görülüyor.

Bu patent, Samsung Display tarafından 2018 yılında başvuruldu. Onaylanması ve patentin verilme süreci ise yaklaşık bir buçuk sene sürdü. Patent Samsung Electronics tarafından değil de Samsung Display tarafından alındığı için belki de bu tasarımda bir Samsung akıllı telefon modeli görmeyebiliriz. Bunun yerine Samsung Display tarafından geliştirilmiş iki farklı yöne iki yerden katlanan ekran tanıtılabilir.

Görsellerden de görebileceğimiz gibi cihaz düz bir şekilde katlanmadığı için kullanımı zor olacaktır. Hatta belki de katlı haldeyken kullanmak imkansız hale gelebilir. Bu durumdan dolayı Samsung Display’in patenti gerçek bir cihaza dönüşmekten oldukça uzakta olabilir. Heyecanlandıran bir tasarım olsa da yakın zamanda bir nihai ürüne dönüşmesi zor görünüyor.

Bunun dışında Samsung çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunacak olan Galaxy Fold 2 modeli üzerinde çalışıyor. Şirket yakın zamanda bu cihazı tanıtmayı planlıyor. Muhtemelen yeni nesil Galaxy Fold modelini Galaxy Note 20 serisinin tanıtım etkinliğinde tüm özellikleriyle göreceğiz.

“Samsung, İki Yerden Katlanabilir Akıllı Telefon Patenti Aldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like