Yeni bir Sony patenti, yeni nesil PSVR için potansiyel yeni bir kontrolör tasarımına bir bakış sunuyor.

Hollandalı gadget sitesi LetsGoDigital , Sony’nin Mart ayında Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi’ne sunduğu ve dün yayınlanan patent başvurusunu tespit etti. Uygulamanın metni neredeyse tamamen Japoncadır, ancak eşlik eden resimler, gösterişli ve tam özellikli bir VR denetleyici tasarımına benzeyen bir görünümü göstermektedir.

Bazen patent sanatı, bir ürünün belirli bir parçasını gösterirken geri kalanını detaylandırmadan göstermek için basitleştirilir. Burada durum böyle değil. Patent, analog bir çubuk, iki birincil yüz düğmesi ve iki küçük düğme ile tek elle kullanılan bir kontrolör ve kontrolörün üst kısmı ile tutamağın altını köprüleyen bir ark parçası sunar. Valve Index kontrol cihazlarının tasarımına çok benziyor.

Patent, denetleyicinin köprü parçası üzerinde konumlandırılan yayıcılar aracılığıyla denetleyicinin konumunu görünüşte izleyen bir VR başlığının çizimlerini içerir. Başlığın kendi izleme sensörleri yerleşikse, yeni nesil PlayStation VR ayrı bir kamera olmadan çalışabilir. Bu, kurulumunu ve kullanımını mevcut sürüme göre biraz daha kolay hale getirir. Bu da her zaman düzgün bir şekilde yerleştirilmiş bir PlayStation Camera’nın merkezi görünümünde kalmanızı gerektirir.

Tüm patent başvurularında olduğu gibi, patentin kendisinin de bir tüketici ürünü olacağı anlamına gelmez. Ancak bu patent, Sony’nin şu anda üzerinde çalıştığı şey hakkında alınabilecek malumat nazarından fazlasıyla değerlidir.

PSVR Denetleyici Hakkında

Mart 2020’de Sony Interactive Entertainment Inc, WIPO’ya (Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi) bir ‘Giriş Cihazı’ için bir patent başvurusunda bulundu, patent 24 Eylül 2020’de yayınlandı.

34 sayfalık belgelerden, bunun bir tutacağı olan bir izleme denetleyicisi olduğu anlaşılıyor. Daha iyi bir tutuş için elinizi içine koyabileceğiniz kompakt bir cihazdır. Her biri birer tane olmak üzere bir veya iki kontrol cihazı kullanabilirsiniz. Fikir biraz Sony VR Hareket Denetleyicisi’ne benziyor, ancak tasarım açısından daha çok Oculus’un VR Dokunmatik kontrol cihazına benziyor.

Sağlam bir tutamak vardır ve kontrolör üzerinde başparmağınız ve işaret parmağınızla çalıştırabileceğiniz çeşitli kontroller vardır. Bir oyun çubuğu ve birkaç fiziksel düğme düşünün. İsteğe bağlı olarak, patent açıklamasında belirtildiği gibi bir dokunma sensörü ve bir tetik düğmesi de takılabilir.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like