Tecno, yeni bütçe dostu akıllı telefon modelini tanıttı. Tecno Spark 6 isimli model, gücünü MediaTek’in Helio G70 yonga setinden alıyor 6,8 inç boyutunda devasa bir ekran ile birlikte karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte dörtlü arka kamera kurulumuna sahip olan akıllı telefonun arka kısmında bir fiziksel parmak izi okuyucu da bulunuyor.

Tecno Spark 6 Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Tecno Spark 6 modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon, üstte ve yanlarda gayet ince çerçevelere sahip bir ekran ile birlikte geliyor. Bu ekranın sol üst köşesinde kamera deliği bulunuyor. Ayrıca ekranın alt kısmındaki çerçevenin diğerlerine göre daha kalın olduğunu belirtelim. Cihazın arka kısmına baktığımız zaman dairesel kamera modülü dikkatimizi çekiyor. Bu modül içerisinde dörtlü kamera kurulumu ve bir de LED flaş yer alıyor.

Arka kısımdaki dairesel kamera modülünün hemen alt bölümüne fiziksel parmak izi okuyucu konumlandırılmış durumda. Tecno, yeni bütçe dostu akıllı telefon modelini turuncu, siyah, mavi ve mor olmak üzere dört farklı renk seçeneği ile satışa sunuyor. Bununla birlikte bağlantı noktası olarak microUSB girişine sahip olan modelde aynı zamanda 3,5mm kulaklık girişi de bulunmaktadır.

Ekran Özellikleri

Tecno Spark 6 modeli, 6,8 inç boyutunda ve 720 x 1640 piksel çözünürlüğünde IPS LCD ekran ile birlikte karşımıza çıkıyor. %83,2 seviyesinde ekran/gövde oranına sahip olan akıllı telefonun ekranı maksimum 480 nite kadar parlaklık sunabiliyor. Bununla birlikte bu ekranın inç başına piksel yoğunluğu değeri 263ppi şeklindedir.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun ekranının sol üst köşesinde bir kamera deliği olduğunu belirtmiştik. Tecno, bu noktada 8MP özçekim kamerası sunuyor. HDR desteğine sahip olan bu ön kamera ile birlikte 1080p 30fps videolar çekebiliyorsunuz. Ayrıca bu ön kameraya bir de Dual-LED flaşın eşlik ettiğini de söyleyelim.

Arka bölümde ise dairesel bir modül içerisinde dörtlü kamera kurulumunun yanı sıra bir de Quad-LED flaş yer alıyor. Bu dörtlü kamera kurulumu 16MP geniş açılı ana kamera, 2MP makro kamera, 2MP derinlik algılayıcı sensör ve bir de AI kamera olarak sunulmaktadır. HDR desteğine sahip olan ana kamera ile birlikte 1440p 30fps videolar kaydedebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Tecno Spark 6 modelinde 5.000mAh kapasiteli büyük bir batarya yer alıyor. Şirket, bu büyük batarya ile birlikte 18W hızlı şarj desteğini de cihazda sunuyor. Bu hızlı şarj desteği sayesinde bataryayı kısa süre içerisinde tamamen şarj edebiliyorsunuz.

Donanım Özellikleri

Akıllı telefon gücünü MediaTek’in Helio P70 yonga setinden alıyor. Bu yonga setine ek olarak 3GB ve 4GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği bulunuyor. Yine aynı şekilde depolama konusunda 64GB ve 128GB olmak üzere iki seçenek sunuluyor. MicroSD kart desteği sayesinde dahili depolama alanını genişletebildiğiniz akıllı telefon, kutusundan Android 10 işletim sistemiyle birlikte ön yüklü olarak çıkıyor.

İşte Tecno Spark 6 Özellikleri:

  • Ekran: 6,8 inç, 720 x 1640p, IPS LCD
  • İşlemci: MediaTek Helio G70
  • RAM: 3GB / 4GB
  • Depolama: 64GB/ 128GB
  • Ön Kamera: 8MP
  • Arka Kamera: 16MP ana kamera, 2MP makro kamera, 2MP derinlik algılayıcı sensör, AI kamera
  • Batarya: 5.000mAh, 18W hızlı şarj
  • Boyutlar: 170,8 x 77,3 x 9,2 mm
  • Ağırlık:
  • İşletim Sistemi: Android 10
  • Renkler: Turuncu, Siyah, Mavi, Mor

İşte Tecno Spark 6 Fiyatı:

  • 4GB RAM + 64GB dahili depolama: $125

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like