Vivo, geçtiğimiz hafta teknik özellikleri sızdırılan Vivo Y20 ve Y20i modellerini tanıttı. Şirketin yeni Y20i modeli, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 460 yonga setinden alıyor ve 5.000mAh kapasiteli büyük bir batarya ile geliyor. Ayrıca cihaz üçlü arka kamera kurulumuna ve fiziksel parmak izi okuyucusuna da sahip.

Vivo Y20i Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Vivo Y20i modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon su damlası çentiğine sahip bir ekran ile geliyor. Bu ekranın üst ve yan çerçeveleri ince iken alt çerçevesi diğerleri göre daha kalın bir şekilde karşımıza çıkıyor. Cihazın arka bölümünde ise sol üst köşeye dikey olarak konumlandırılmış olan bir kamera modülü bulunuyor. Bu modül içerisinde üç adet kamera sensörü ve bir de LED flaş yer alıyor.

Cihazın arkasında kamera modülü ve logo dışında herhangi bir şey yer almazken yan tarafta fiziksel parmak izi okuyucu bulunuyor. Vivo, yeni akıllı telefon modelini Bulutsu Mavisi ve Şafak Beyazı olmak üzere iki farklı özel renk seçeneği ile satışa sunuyor. Bununla birlikte 3,5mm kulaklık girişine sahip olan cihazda bağlantı noktası olarak ise microUSB 2.0 girişi bulunuyor.

Ekran Özellikleri

Vivo Y20i modeli 6,51 inç boyutunda ve 720 x 1600 piksel çözünürlüğünde IPS LCD ekran ile geliyor. Bu ekranın en/boy oranı 20:9 olarak belirtilerken inç başına piksel yoğunluğu ise 270ppi değerindedir. Aynı zamanda cihazın ekran/gövde oranı %81,6 seviyesindedir.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun ekranında su damlası çentiği olduğunu söylemiştik. Vivo, bu çentik içerisinde özçekimler için bir kamera sensörü sunuyor. Bu kamera sensörü 8MP geniş açılı olarak karşımıza çıkıyor. Cihazın ön kamerası ile 1080p 30fps videolar çekebiliyorsunuz.

Vivo Y20i’nin arka bölümünde ise dikey olarak konumlandırılmış ve üç adet kamera sensörü içeren bir kamera modülü bulunuyor. Bu üçlü kurulum 13MP geniş açılı ana kamera, 2MP makro kamera ve 2MP derinlik algılayıcı sensör olarak sunuluyor. LED flaşın eşlik ettiği ve HDR desteğine sahip olan ana kamera ile 1080p 30fps videolar kaydedebiliyorsunuz.

Batarya Özellikleri

Akıllı telefonda 5.000mAh kapasiteli oldukça büyük bir batarya bulunuyor. Vivo, bu büyük bataryayı da göz önünde bulundurarak yeni modelinde hızlı şarj desteği de sunuyor. Akıllı telefonda 18W hızlı şarj desteği bulunuyor.

Donanım Özellikleri

Vivo’nun yeni modeli gücünü Qualcomm Snapdragon 460 yonga setinden alıyor. Bu yonga setine 3GB RAM eşlik ederken depolama konusunda ise cihazda 64GB dahili depolama alanı sunuluyor. Akıllı telefonda bulunan microSD kart yuvası sayesinde bu depolama alanını genişletebiliyorsunuz. Ayrıca cihaz kutusundan Android 10 tabanlı Funtouch 10.5 ara yüzü ile birlikte çıkıyor.

İşte Vivo Y20i Özellikleri:

  • Ekran: 6,51 inç, 720 x 1600p, IPS LCD
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 460
  • RAM: 3GB
  • Depolama: 64GB
  • Ön Kamera: 8MP
  • Arka Kamera: 13MP ana kamera, 2MP makro kamera, 2MP derinlik algılayıcı sensör
  • Batarya: 5.000mAh, 18W hızlı şarj
  • Boyutlar: 164,4 x 76,3 x 8,4 mm 
  • Ağırlık: 192,3 g
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı Funtouch 10.5
  • Renkler: Bulutsu Mavisi, Şafak Beyazı

İşte Vivo Y20i Fiyatı:

  • 3GB RAM + 64GB dahili depolama: $155

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like