Grup sesli aramalarının bu yıldan sonra başlamasını planlayan WhatsApp, iPhone sesli arama özelliğini iPhone’da test etmeye başladı. Henüz bu özelliğe kavuşmadıysanız üzülmeyin, test şu anda sadece birkaç kullanıcı seçmekle sınırlıdır.

Grup sesli arama işlevselliği, önceden tahmin etmiş olabileceğiniz gibi, yakında bir gruptaki birden fazla kişiye (bilinmeyen bir numara) sesli arama yapmanızı veya daha fazla katılımcı ekleyerek tek bir sesli aramayı konferans aramasına dönüştürmenizi sağlayacaktır.

WABetaInfo tarafından Twitter’da bildirildiği gibi, grup sesli çağrısının arayüzü, bireysel aramalarla tam olarak aynı olacaktır. Tek fark, artık birden çok kullanıcıyla konuştuğunuzu belirten, merkezde birden çok kişi fotoğrafı göreceksiniz. Hoparlör, görüntülü arama, sessiz ve son çağrı düğmeleri, normal sesli aramada olduğu gibi aynı konuma yerleştirilir.

WABetaInfo’nun belirttiği gibi, özellik şu anda sadece bir avuç kullanıcı için mevcut. Tweet ayrıca, en yeni güncellemede grup sesli çağrı özelliğinin de işaretlendiğine dikkat çekiyor. Bu, aynı zamanda iOS kullanıcılarına yedek olarak “hesap bilgisi iste” veri indirme özelliğini de içeren bir özellik.

Ayrıca, bazı Android kullanıcılarının grup görüntülü görüşme özelliğini aldıklarına dair haberler de vardır. Ayrıca, eşzamanlı olarak kaç kullanıcının arayabileceğiyle ilgili bir bilgi yoktur. Bu özellik tüm kullanıcılar için geçerli olduğunda ortaya çıkarılacak bir şeydir.

[infobox color=”#999999″]Kaynak: https://beebom.com/whatsapp-starts-testing-group-audio-calls-on-ios-devices/[/infobox]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like