Xiaomi Mi 10T serisinin lansman etkinliği sadece birkaç gün uzağımızda. Xiaomi’nin yeni akıllı telefon modelleri 30 Eylül’de çevrimiçi canlı lansman etkinliği tanıtılacak. Mi 10T ve Mi 10T Pro modellerinin tasarım açıdan neye benzediğini bilsek de şimdi çok daha fazla görsel ortaya çıktı. Bununla birlikte cihazların tüm teknik özellikleri de sızdırılmış durumda.

Görseller ve teknik özelliklerin yer aldığı ekran görüntüleri, Twitter üzerinde Sudhanshu Abhhore tarafından paylaşıldı. Sızıntı, akıllı telefonların siyah renk seçeneklerini ön plana çıkarırken aynı zamanda cihazların yüksek yenileme hızına sahip ekranlarını, yana konumlandırılmış fiziksel parmak izi okuyucularını ve güçlü Qualcomm Snapdragon 865 yonga setlerini ortaya koyuyor.

Xiaomi Mi 10T 5G Modelinin Teknik Özellikleri

Xiaomi Mi 10T 5G modeli, 20MP kameraya ev sahipliği yapan bir kamera deliği ile karşımıza çıkıyor. Sol üst köşede delik içeren ekran, 6,67 inç boyutunda ve IPS LCD panel olarak sunuluyor. Bu ekran, 144Hz yenileme hızı, 20:9 en/boy oranı ve Full HD+ çözünürlük sunuyor. Aynı zamanda ekranın Corning Gorilla Glass 5 teknolojisi ile korunduğunu ve DPI-P3 renk gamını desteklediğini belirtelim.

Daha önce de belirttiğimiz gibi Xiaomi’nin yeni serisinin ilk üyesi olan Mi 10T, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 865 yonga setinden alacak. Bununla birlikte cihazda LPDDR5 RAM ve 128GB UFS 3.1 dahili depolama alanı mevcut olacak. Akıllı telefonda 5.000mAh kapasiteli büyük bir batarya ve bununla birlikte 33W kablolu hızlı şarj desteği sunulacak.

Görsellerde Mi 10T’nin dört tane arka kamerası var gibi gözükse de aslında LED flaşın üzerindeki daire bir kamera değil, sadece estetik açıdan oraya konumlandırılmış durumda. Cihazdaki üçlü kamera kurulumu 64MP ana kamera, 13MP ultra geniş açılı kamera ve 5MP makro kamera olarak sunuluyor olacak. Bununla birlikte tıpkı ön taraftaki ekran gibi cihazın arka yüzeyi de Gorilla Glass 5 koruma teknolojisine sahip camla kaplı durumda.

Mi 10T 5G modelinde stereo hoparlör, yüksek çözünürlüklü ses, çift bantlı Wi-Fi, NFC, Bluetooth 5.1, SIM yuvası ve etrafı hoparlör ızgarası olan bir USB Type-C portu yer alıyor. Ayrıca cihazın üst bölümünde bir kızılötesi sensör de bulunuyor. Yan tarafta güç butonuna entegre edilmiş bir fiziksel parmak izi tarayıcısına sahip olan modelde 3,5mm kulaklık girişi ise bulunmamaktadır.

Xiaomi Mi 10T Pro 5G Modelinin Teknik Özellikleri

Sıra geldi “Pro” modeline. Xiaomi Mi 10T Pro 5G modeli, 6,67 inç boyutunda ve Full HD+ çözünürlüğünde bir IPS LCD ekran ile karşımıza çıkıyor olacak. Yenileme hızı, diğer modelde olduğu gibi bu modelde de 144Hz şeklindedir. Sol üst köşesinde kamera deliğine sahip olan ekranın bu noktasında 20MP özçekim kamerası yer almaktadır.

Bu modeli tercih ettiğiniz zaman gücünü Qualcomm’un Snapdragon 865 yonga setinden alan ve 8GB RAM ile gelen bir model kullanıyor olacaksınız. Bununla birlikte depolama konusunda ise satın alırken 128GB ve 256GB olmak üzere iki farklı dahili depolama alanı seçeneği sunulacak. Diğer modele kıyasla fark yaratan kısım “Pro” modelinde özellikle arka kamera kurulumu oluyor.

Mi 10T Pro modelinde, standart modelde yer alan 64MP ana kamera sensöründen farklı olarak, optik görüntü sabitleme özelliğine de sahip olan 108MP birincil sensör yer almaktadır. Bu ana kamera sensörüne ek olarak cihazda 13MP ultra geniş açılı kamera ve 5MP makro kamera sunulmaktadır. Diğer özellikler konusunda ise standart modele oldukça benzerdir.

Xiaomi’nin yaklaşan Mi 10T Pro 5G modelinde stereo hoparlörler, yan tarafa konumlandırılmış fiziksel parmak izi okuyucu, NFC, çift bantlı Wi-Fi, kızılötesi sensör, Bluetooth 5.1, çift SIM ve hem ön hem de arka taraf için Gorilla Glass 5 teknolojileri sunulmaktadır. Siyah, Mavi ve Gümüş renk seçenekleri ile satışa sunulacak olan modelde 5.000mAh kapasiteli ve 33W hızlı şarj destekli bir batarya yer alıyor olacak.

“Xiaomi Mi 10T Serisinin Tüm Özellikleri Ortaya Çıktı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like