Çinli teknoloji devi Xiaomi‘nin bu ay sonuna doğru Xiaomi Mi 11 serisini piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu serinin başlangıçta Xiaomi Mi 11 ve Mi 11 Pro olmak üzere iki modeli içereceği belirtiliyor. Her iki modelin de teknik özellikleri Weibo’daki yeni sızıntılarla birlikte ortaya çıkmış oldu. Aynı zamanda cihazlara ait bazı görseller de sızdırıldı. Bu yazımızda cihazların sahip olması muhtemel özellikleri sizlere aktaracağız.

Sızıntılarda yer alan bilgilere göre Xiaomi Mi 11 serisindeki iki model de 120Hz yenileme hızına ve QHD+ çözünürlüğüne sahip S-AMOLED ekran ile birlikte gelecek. Cihazların hangi boyutta ekrana sahip olacağı belirtilmedi ancak her iki modelin ön tarafında da 20 megapiksellik özçekim kameraları mevcut olacak.

Xiaomi Mi 11 ve Mi 11 Pro Modellerinin Tasarımı ve Özellikleri Ortaya Çıktı

Bununla birlikte Xiaomi Mi 11 modeli, 50W kablolu şarjın yanı sıra 30W kablosuz şarj desteğine sahip olacak. Ayrıca buna 4.780mAh kapasiteli bir batarya eşlik edecek. Xiaomi Mi 11 Pro modeli ise 120W kablolu hızlı şarj ve 80W kablosuz hızlı şarj desteğine sahip olan 4.500mAh kapasiteli batarya ile birlikte kullanıcılara sunulacak.

Sızıntıya göre Mi 11’in arka bölümünde 108MP ana kamera, 13MP ultra geniş açılı kamera ve 5MP makro kamera olarak üçlü kamera kurulumu yer alacak. Mi 11 Pro modelinde ise 48MP ana kamera, 20MP ultra geniş açılı kamera ve 12MP telefoto kamera olmak üzere yine üçlü bir kamera düzeni sunuluyor olacak.

Xiaomi’nin yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonlarına, yine bir amiral gemisi olan Qualcomm Snapdragon 888 yonga seti güç verecek. Buna ek olarak LPDDR5 RAM ile gelecek cihazda UFS 3.1 depolama birimi yer alacak. Güvenlik konusunda ise cihazın ekranının altına konumlandırılmış olan optik parmak izi okuyucu kullanıcılara sunulacak. Her iki cihazda da kızılötesi sensörün yanı sıra NFC desteği olacak.

Sızıntılar, cihazların olası fiyatlarına dair de bazı tahminlerde bulunuyor. Bu tahminlere göre 8GB RAM ve 128GB depolama ile gelen Mi 11 modeli, $610 ile $686 arasında bir fiyatla satışa sunulabilir. Bununla beraber aynı konfigürasyona sahip olan Mi 11 Pro modeli ise $808 ile $838 arasında bir fiyat etiketine sahip olabilir. Xiaomi’nin yaklaşan amiral gemisi modelleri ile ilgili yeni detaylar geldikçe Teknobuk.com üzerinden sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

“Xiaomi Mi 11 ve Mi 11 Pro Modellerinin Özellikleri Sızdırıldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like