Apple’ın şu anda App Store üzerindeki kontrolü üzerinde Epic Games ile hararetli ve biraz da büyüleyici bir hukuk mücadelesine girdi. Bu nedenle, yeni iPhone’ların tanıtımının yakın olduğunu unutuldu. iPhone 12 Pro Max tanıtımı için resmi bir tarih yok maalesef. Ancak, Apple yöneticileri şirketin yeni nesil iPhone serisini Eylül ortası ile Ekim başı arasında bir süre tanıtacağını söylüyor.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde iPhone 12 Pro Max tasarımıyla ilgili çok sayıda spekülasyon gördük. Çünkü Apple’ın iPhone 12 serisindeki Pro modellerinin bazı gelişmiş kamera özelliklerine sahip olduğu söyleniyor. Apple’ın en büyük ve en gelişmiş iPhone 12 modelinde görmeyi bekleyebileceğimiz bilhassa kamera özellikleri hakkında birçok söylenti var. Bu söylentiler arasında gelişmiş görüntü sabitleme, geliştirilmiş optik yakınlaştırma yer alıyor. Ayrıca daha iyi düşük ışık kamera performansı ve LiDAR sensörlü üçlü lens kamerası gibi söylentiler de var.

Apple’ın iPhone 12 Pro Max’in bir dizi kamera teknolojisi ve yeni sensörle birlikte gönderileceği göz önüne alındığında, son birkaç ayda cihaz için çeşitli render tasarımları gördük. Şimdi, Eylül ayıyla birlikte, hafta sonu boyunca çevrimiçi olarak ortaya çıkan bir sızıntı, bize iPhone 12 Pro Max’in gerçek tasarımının muhtemelen neye benzeyeceğini gösteriyor.

Bir iPhone 12 Pro Max kılıfının bir görüntüsü çok geçmeden Reddit’e gönderildi ve aşağıdan görüntülenebilir. Tasarımın esasen iPhone 11 Pro Max’e nasıl benzediğine dikkat edin. Ancak mikrofonu biraz sağa iten LiDAR sensörünün eklenmesi için değiştirilmiş. İPhone 12 Pro Max’in iPhone 11 Pro Max’ten biraz daha uzun ve daha geniş olduğu söyleniyor. Ayrıca daha küçük çerçevelere sahip olabilir.

İşte iPhone 12 Pro Max Tasarımı

Özellikle, yukarıdaki tasarım, daha önce gördüğümüz renderlardan biraz farklı. Hatırlarsanız, birkaç hafta önce tur atan bazı iPhone 12 görüntüleri daha tek tip bir kamera dizisine sahipti:

Sonuç olarak, Apple’ın bu yılki iPhone 12 serisi, şirketin dört yeni OLED tabanlı cihazı piyasaya sürmesi ile özellikle iddialı olmaya aday. Bir dizi güvenilir rapora dayanarak, Apple’ın iPhone 12 serisi, üst düzey 6.1 inç ve 6.7 inç Pro modellerini ve 6.1 inç ve 5.4 inç ekranlı alt uç aygıtları içerecek.

Teknik özelliklerle ilgili olarak, tüm iPhone 12 modelleri 5G bağlantı desteği içerecek. Cihazlar ayrıca Apple’ın yeni nesil A14 işlemcisine, gelişmiş Face ID performansına, kart genelinde gelişmiş kamera özelliklerine ve marjinal olarak iyileştirilmiş pil ömrüne sahip olacak. Ayrıca, iPhone 12 Pro modellerinin 120 Hz ekran içerip içermeyeceğine ilişkin çelişkili raporlar da gördük. İPhone 12 tasarımının son iPhone sürümlerinde gördüğümüzden daha düz kenarlara sahip olacağı ölçüde iPhone 4’ü anımsatacağını belirtmekte fayda var.

Çıkış tarihi açısından, Apple’ın iPhone 12 modelleri, koronavirüsün getirdiği gecikmeler nedeniyle muhtemelen Ekim ayında piyasaya sürülecek.

En kötü durum senaryosunda, Apple’ın iPhone 12 Pro modellerinin piyasaya sürüldüğünde inanılmaz derecede yetersiz olabileceğine ve Kasım ayına kadar satışa sunulmayabileceğine dair raporlar gördük.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like