Xiaomi, Redmi Note 9 serisinin küresel pazarda piyasaya sürmüş durumda. Ancak bu modelleri kendi ülkesi Çin’de henüz satışa sunmadı. Son zamanlardaki söylentilere göre şirket bu modelleri Çin pazarına hiçbir zaman sunmayabilir. Şirket, bunun yerine 5G destekli ve benzer tasarımlı yeni bir Redmi akıllı telefon modeli tanıtabilir.

Kısa süre önce M2004JAC ve M2004J7BC model numaralarına sahip iki Redmi modeli Geekbench testinde ortaya çıktı. Bu cihazların 5G desteğine sahip Redmi Note 10 ve Redmi Note 10 Pro modelleri olduğu düşünülmektedir. M2004JAC model numarasına sahip olan cihaz TENAA üzerinde tüm özellikleri ile karşımıza çıkmıştı. Şimdi ise farklı bir varyantı ile birlikte performans testinde görüldü.

Geekbench üzerindeki listeye baktığımız zaman her iki modelin de oldukça benzer özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. Aralarındaki tek fark ise cihazların anakartlarının farklı isimler ile adlandırılmış olmasıdır. Bunun dışında her iki cihaz da 2GHz hızında MediaTek MT6875 sekiz çekirdekli yonga setinden güç almaktadır.

Geekbench listesi her iki cihazın da 8GB RAM’e sahip olduğunu ortaya koyuyor. Aynı zamanda akıllı telefonlar Android 10 işletim sistemi ile çalışıyor. Daha önceden TENAA üzerinde ortaya çıkan özelliklerde 6GB RAM seçeneğinin de olacağı belirtiliyordu. Tüm bu seçenekleri görmek için tanıtım etkinliğini beklememiz gerekecektir.

Cihazların benchmark test skoruna baktığımızda ise oldukça benzer sonuçlar görüyoruz. Bu sonuçların birbirine yakın olması gayet doğal çünkü her iki cihaz da aynı yonga setini kullanmaktadır. Daha önceki TENAA listesine göre cihazlar 6.7 inç boyutunda, 1080 x 2400 piksel çözünürlüğünde OLED ekran ile gelecek. Su damlası çentik, ekran içi parmak izi sensörü, üçlü kamera kurulumu, 4.420mAh kapasiteli batarya ve 22.5W hızlı şarj özelliği de cihazda yer alacak.

“5G Destekli Redmi Modeli Geekbench Testinde Ortaya Çıktı!” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like