3 Eylül itibariyle Android 10 yayınlandı ve Pixel cihazlar için şu anda kullanılabilir durumda. Güvenlik konusunda ve karanlık mod konusunda güzel yenilikler bizleri karşılıyor.

Google güncelleme konusunda cömert davrandı. Bu doğrultuda Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a ve Pixel 3a XL güncelleme aldı bunun yanı sıra güncelleme desteği sona eren Pixel ve Pixel XL modelleri de Android 10 güncellemesini aldı.

Markaların Android 10 beta programına katılan cihazları da kısa bir süre içerisinde bu güncellemeyi alacaklardır.

Android 10 Yeni Özellikleri

Google, Android isimlendirmelerinde bu zamana kadar tatlı isimleri kullanıyordu ancak bu yeni güncellemeden itibaren tatlı isimlerinden vazgeçti. Bu kararın sebebi artık kullanıcıların tatlı isimlerini çok da umursamaması ve ilgi çekici bulmaması.

Karanlık Tema

Yeni güncellemeyle birlikte kullanıcılar ısrarla Android’de görmek istedikleri karanlık tema özelliği geldi. Bu özellik sayesinde cihazınızı kullanırken ekrandan gelen ışık sizi daha az rahatsız edecek ve rahat bir deneyim vaat edecek.

Ekran Hareketleri

Gezinme butonlarından kurtaran ekranın belirlenmiş noktalarından yaptığınız hareketler sayesinde ana ekrana, bir önceki uygulamaya veya geriye gelmeniz bu özellik sayesinde olacak.

Odak Modu

Bu özellik sayesinde belirlediğiniz uygulamalar sessize alınacak ve bildirimleri sizi rahatsız etmeyecek duruma getirilecek.

Ekran Kaydı

Harici bir uygulamaya gerek kalmadan bu özellik sayesinde cihazınızın ekranını kolaylıkla kaydedebileceksiniz.

Daha Fazla Güvenlik

Android 10 ile gizliliğinizin kontrolü sizde olacak. Bunun nedeni, cihazınızdaki verilerin nasıl ve ne zaman paylaşılacağına karar vermenize izin veren yeni ve daha akıllı sistemdir. İşte bazı güvenlik kontrolleri:

  • Tüm gizlilik ayarlarınızı tek bir yerde bulun ve düzenleyin.
  • Web ve uygulama aktiviteniz gibi hangi verilerin saklanacağına ve ne kadar süreceğine karar verin.
  • Konumunuzun uygulamalarla ne zaman paylaşılacağını denetleyin: kullanımdayken, her zaman veya hiçbir zaman.
  • Reklamların yeniden hedeflenmesini ve kişiselleştirilmemesi belirleyin.

Android 10 ile gelen yeniliklerin bazıları yukarıdaki gibi. Eğer tüm özellikleri okumak, görmek istiyorsanız buraya tıklayarak Android’in resmi internet sitesine gidebilirsiniz.

Yeni özellikler hakkında düşüncelerinizi aşağıya yorum yaparak belirtebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like