Google, kararlı Android 11 güncellemesini birkaç gün önce Pixel akıllı telefon kullanıcıları için sunmaya başladı. ABD’li teknoloji devi bugün yeni bir blog yazısı yayınladı. Bu paylaşımda, giriş seviyesi akıllı telefonlar için geliştirilmiş olan Android 11 Go Edition sürümünü duyurdu. Bu sürüm, yalnızca Android’in en sürümünden bazı yenilikleri getirmekle kalmaz, aynı zamanda bütçe dostu modellerin kullanılabilirliğini de artırıyor.

Android 11 Go Edition hangi iyileştirmeleri beraberinde getiriyor? Öncelikle şunu belirtmekte fayda var; Android 11 Go Edition 2GB veya daha az RAM kapasitesine sahip telefonlarda çalışmak üzere tasarlanmıştır. Bir önceki Android Go sürümü 1,5GB veya daha az RAM’e sahip telefonları destekliyordu. Yeni sürüm ile bu hafifletilmiş versiyonun daha fazla cihaz üzerinde çalıştırılabilmesi sağlanmış oluyor. Bu nedenle Android 11’in bazı temel özellikleri Android 11 Go’ya da geldi.

Android 11 Go Edition Sürümü, Uygulama Başlatma Sürelerini %20 Seviyesinde İyileştiriyor

Google, yeni Android Go sürümünde uygulama başlatma sürelerini %20 oranında iyileştirdiğini belirtiyor. Bu hızlandırmayı, uygulama verilerini önceden getirerek yapıyor. Bu sayede kullanıcıların uygulamalar arasında kolayca geçiş yapmasına olanak tanınıyor. Şirket tarafından yayınlanan resmi blog gönderisinde, yazılımın cihazda herhangi bir yavaşlık ya da tıkanma yaşatmayacağı belirtiliyor.

Android, geçtiğimiz yıl ana sürümde ekran hareketleri ile gezinme özelliğini sundu ancak bunu Go Edition için yayınlamadı. Şirket geçmişteki üç düğmeli gezinme kontrollerinde takılı kalmıştı. Android 11 Go sürümü ile birlikte bu durum da değişmiş oldu. Artık daha kolay ve basit olan hareket tabanlı gezinme 2GB RAM’den az olan cihazlara da sunuluyor. Yeni özellik sayesinde uygulamalar arasında geçiş yapmanız da kolaylaşmış oluyor.

Standart Android 11 sürümünde olduğu gibi Go Edition’da da bildirimler üzerinde cevap verme bölümü sunulacak. Ancak sohbet baloncuklarının hafifletilmiş sürümde olmadığını belirtelim. Gizlilik ve güvenlik konusunda Go Edition, tıpkı standart sürümde olduğu gibi tüm yeni gizlilik özelliğini sunuyor. Seçtiğiniz belirli uygulamalarda tek seferlik konum, mikrofon ve benzeri izinleri verebiliyorsunuz. Bu da gizliliğinizi olumlu anlamda arttırıyor.

Resmi blog gönderisine göre, Android Go Edition halihazırda 100 milyondan fazla giriş seviyesi cihaza güç veriyor. Bu sayının artmasını bekleyebiliriz çünkü kullanım için minimum kriterler 2GB RAM telefonlara çıkarıldı.

“Android 11 Go Edition Yayınlandı! İşte Tüm Yeni Özellikler” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like