AnTuTu, sitesinde Android telefonlarda kullanılan çeşitli yonga kümelerinin performansının mükemmel bir görsel temsilini sunan yeni bir sayfa yayınladı. Sayfa bir roket patladığını gösterir, bir çip rokete ne kadar yakınsa, o kadar hızlıdır – şu anda, en üst konum Qualcomm Snapdragon 865 tarafından tutulmaktadır.

Yonga setleri arasındaki mesafe, 865 ve Samsung’un Exynos 990 arasındaki boşluğu utanç verici bir performans farkını temsil ediyor. Bu arada MediaTek’in Dimensity 1000+, daha pahalı rakiplerine oldukça yaklaşıyor.

Bu sayfadaki sonuçların, ekran yenileme hızını ve depolama hızını (aynı yonga setini kullanan telefonlar arasında çılgınca değişebilen şeyler) içeren tam AnTuTu puanına göre hesaplanmadığını unutmayın.

Bunun yerine, yalnızca CPU ve GPU performansının bir yonga setinin gerçek gücünü doğru bir şekilde okuması düşünülür. En doğru sonuçları almak için, belirli bir yonga setini kullanan tüm telefonlardan alınan puanlar dikkate alınır. Ayrıca, Apple’ın yonga setleri bu listeye dahil edilmedi, en üst noktaya (özellikle tablet sürümlerine) sahip olacaklardı.

Sayfayı burada bulabilirsiniz (aşağıdaki resim grafiği bugünkü haliyle göstermektedir). AnTuTu’nun göstermek için daha fazla çizelgesi var, örneğin bu , çeşitli yonga kümelerinin AI performansını karşılaştırıyor.

KAYNAK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like