Tavanlarda çok farklı uygulamalar yapılabilmesi günümüz dekorasyon trendlerinden biridir. Dekorasyona zenginlik katan bu uygulamalar kişisel tarzların daha iyi ortaya konmasını ve dekorasyonların kişilik kazanmasını sağlar.

 Baffle Tavan Nedir?

 Tavanlara farklı ölçülerde bazı dikey levhalar yerleştirilebilir. Bunlar metal paneller şeklinde ya da ahşap paneller şeklinde olabilmektedir. Bu tasarımlar dikey tasarımlardır. Tavanda hava sirkülasyonu sağlarlar. Bu tasarımdaki tavanlara baffle tavan denir. Çağdaş dekorasyon uygulamaları arasında en çarpıcı görünümlerden birine ulaşmanın yolu baffle tavandır. Bu tarz tavanlar farklı sofistike tasarımları ile kişilere çarpıcı bir etki verir. Bu nedenle mekanında farklı tasarımlar arayanlar için çok etkileyici bir seçenektir.

 Baffle Tavan Neden Tercih Edilmelidir?

 Dekorasyonda baffle tavan uygulamalarının modern görünümü yanında farklı avantajları da vardır. Bu avantajlar şöyle sıralanabilir:

l Bu tavan sistemleri diş alandan gelen gürültüleri azaltır. Dış ortamdan gelen araç ve insan gürültüsünün azalması iç mekanlarda daha rahat bir yaşam ve iş imkanı yaratır.

l Yapısal özelliğinde ötürü ortamda eko oluşmasını engeller. Bu durum iç mekanın daha net bir akustiğe kavuşmasını sağlar.

l Aralıklı yapısı sayesinde gerektiğinde arka planda kalan tüm tesisat sistemine ulaşılabilir. Böylece gerektiğinde bu bölgelerde tamiratlar tavan sökülmeden yapılabilir.

l Bu tarz tavanlar farklı şekillerde uygulanabildiği için mekana oldukça çağdaş, karizmatik ve ferah bir hava verir.

l Dekorasyon için istenen türde yerleştirilerek çarpıcı göz alıcı bir tasarım oluşturma imkanı sunar.

Türkiye’de Baffle Tavan Uygulamaları

 Tavanlarda farklı uygulamalar, binalara karakter kazandırarak çağdaş bir görünüm elde edilmesini sağlar. Bu anlamda baffle tavan yapılan binalar daha çağdaş bir görünüme kavuşuyor denilebilir. Türkiye de baffle tavan dendiği zaman akla gelen bir isim var. Bu anlamda köşk yapı baffle tavan uygulamalarında modern ve kendine özgü tarzı ile ön plana geçmektedir. Dekorasyonda pek çok uygulamaya imza atan kuruluş hakkında detaylı bilgi kuruluşun sitesinden elde edilebilir. Bu kuruluş ülke çapındaki iç mekan tasarımları ile oldukça ön plandadır.

 Dünya Çapında Baffle Tavan

 Tavan uygulamaları içinde baffle tavan özellikle tercih ediliyor. Sesin önemli olduğu pek çok işyeri kadar evinde binasında ya da çalışma ortamında uygun akustik isteyen ve dış seslerden korunmayı amaçlayan çok kişi bu tasarımı seçiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir