Black Shark 3 Pro tanıtıldı! Xiaomi destekli oyun telefonu üreticisi Black Shark, Çin’de düzenlediği etkinlik ile yeni amiral gemilerini tanıtırken bu serinin yeni üyesi Black Shark 3 Pro’yu da tüm özellikleri ile tanıttı. Bu yeni oyun odaklı akıllı telefonun tüm özelliklerine ve fiyat bilgisine haberimizden ulaşabileceksiniz.

Black Shark 3 Pro Özellikleri

Şirket, düzenlediği etkinlikte hem Black Shark 3 hem de Black Shark 3 Pro’yu kullanıcıların beğenisine sundu. Black Shark 3 Pro’yu farklı başlıklar altında detaylı bir şekilde bu yazımızda inceleyeceğiz.

Black Shark 3 Pro Tasarım Özellikleri

Şirket yeni tanıttığı akıllı telefon modelinin tasarımında bir önceki mevcut modelin tasarım anlayışını devam ettirdi. Oyuncuların oyun oynarken rahat edebilmesi için arka tarafın olabildiğince simetrik bir şekilde tasarlanması için özen gösterilmiş. Şirket arka tarafta benzersiz bir kamera yerleşimi sunuyor. Bunun yanında RGB aydınlatma ile oyuncuları mest ediyor. Arkadaki Black Shark logosu RGB olarak renkleniyor. Cihazın üst kısmında 3.5mm kulaklık girişi ve alt kısmında ise USB Type-C bağlantı girişi bulunuyor.

Standart modelden farklı olarak bu modelin yan tarafında tetik tuşları bulunuyor. Bu tuşlar size bir akıllı telefonda daha konsol benzeri bir oyun deneyimi sunabilmek amacıyla tasarlandı. Bu düğmeler 21mm uzunluğunda ve yalnızca cihazda herhangi bir oyunu oynarken seçtiğiniz zaman bu düğmeler yukarı kalkar.

Akıllı telefonun renk seçenekleri ise şöyle: Phantom Black ve Armor Gray.

Black Shark 3 Pro Ekran Özellikleri

Ekran konusunda cihaz oldukça ilgi çekici gözüküyor. Bir oyuncu telefonunda ekran tazeleme oranı ve çözünürlük önemli olmalıdır. Akıllı telefon 90Hz yenileme hızına sahip 7.1inç 2K AMOLED ekran ile geliyor. Bu ekran 1440×3120 piksel çözünürlüğe sahip, ayrıca basınca duyarlı, HDR10+ teknolojisini de destekliyor. Cihazın alt ve üst kısımlarında günümüzdeki cihazlara göre biraz daha kalın çerçeveler bulunuyor.

Bu akıllı telefon, kullanıcılara cihazı kullanırken gerçek bir 90Hz hissi verebilmek için MEMC çipini de içerisinde bulunduruyor. Ayrıca ön tarafta ekran kilidini açabilmek için ekran içi parmak izi tarayıcısı yer alıyor.

Black Shark 3 Pro Kamera Özellikleri

Kamera konusunda bu cihaz, arka tarafta V şeklinde bir kamera dizilimi ile kullanıcılara sunuluyor. Bu kamera diziliminde, 13MP ultra geniş açılı kamera, 5MP derinlik sensörü ve 64MP birincil kamera yer alıyor. Telefonun ön kısmında ise özçekim yapabilmenize olanak tanıyan 20MP ön kamera bulunuyor.

Black Shark 3 Pro Batarya Özellikleri

Batarya konusu bir oyuncu telefonu için oldukça önemlidir. Bu cihazda 5.000mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor. Cihazın arka tarafında bir manyetik şarj modülü yer alıyor. Bu modül sayesinde kullanıcılar şarj sırasında oyun oynarken telefonu daha rahat kavrayabiliyor ve rahatsız olmuyor.

Cihaz alt tarafında bulunan USB Type-C bağlantı noktası ile şarj oluyor. Kablolu şarj ile cihaz 65W hızlı şarjı destekliyor. Böylece sadece 15 dakikada bataryanın %60’ını dolabiliyor. Manyetik şarj bölümü ise 18W hızlı şarjı destekliyor.

Black Shark 3 Pro Performans Özellikleri

Sıra geldi performans özelliklerine. Bu cihaz gerçekten bir performans canavarı. Akıllı telefon gücünü Qualcomm’un en yeni yonga seti olan Snapdragon 865‘ten alıyor. Kullanıcıların tercihine göre 8GB veya 12GB LPDDR5 RAM seçeneği bulunuyor. Bunun yanında 256GB UFS 3.0 dahili depolama seçeneği de bulunuyor. Ayrıca yüksek veri aktarım hızlarını destekleyen TurboWrite ve HPB teknolojileri de akıllı telefon ile birlikte gelen teknolojiler arasında. Cihaz daha hızlı indirme hızlarına ulaşabilmek için 5G bağlantısını ve Wi-Fi 6 teknolojisini destekliyor.

Akıllı telefonda PUBG gibi oyunlarda kullanabileceğiniz sesli kontrol özelliği bulunuyor. Oyun içerisinde silah değiştirmek, çantanızı açmak veya ilk yardım kiti kullanmak gibi belirli eylemleri sesli komut atayarak kolaylıkla gerçekleştirebiliyorsunuz. Bir oyun telefonunda oyuncuların işine yarayacak böyle bir özelliği görmek gerçekten harika.

İşte Black Shark 3 Pro Özellikleri:

  • Ekran: 7.1 inç 2K AMOLED, 90 Hz tazeleme hızı, 1440×3120 çözünürlük
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 865
  • RAM: 8GB / 12GB
  • Depolama: 128GB / 256GB
  • Arka Kamera: 64MP ana kamera, 13MP ultra geniş açılı kamera, 5MP derinlik sensörü
  • Ön Kamera: 20MP
  • Batarya: 5.000mAh kapasite, 65W hızlı şarj, 18W manyetik şarj
  • Bağlantı: 5G, Wi-Fi 6, USB Type-C
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı JoyUI
  • Renkler: Phantom Black ve Armor Gray

İşte Black Shark 3 Pro Fiyatı:

  • 8GB RAM + 256GB Depolama: 4.699 Yuan (yaklaşık $675)
  • 12GB RAM + 256GB Depolama: 4.999 Yuan (yaklaşık $720)

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like