Bulaşık makineleri modern çağda yaşamı kolaylaştıran en temel teknolojilerden birisidir. Her geçen gün daha yaygın bir şekilde kullanılan bulaşık makineleri, gelişmiş teknolojileri sayesinde tüm bulaşıkları çok kısa zaman dilimleri içerisinde yıkamaya yardımcı olmaktadır. Yeni nesil teknoloji ürünü olan bulaşık makineleri dijital teknolojileriyle özgürce ve fonksiyonel bir kullanım imkanı sağlar. Ancak temelinde yine mekanik bir aksama sahip olan bulaşık makinelerinin kullanımında ortaya çıkan farklı değişen ve etkenler nedeni ile teknik arızalanmalar meydana gelebilmektedir. Bulaşık makinesinin çok gürültülü olarak çalışması da bu tip sorunlardan birisi de çözümünde profesyonel Ataşehir Bosch Servisi hizmetlerine ihtiyaç bulunmaktadır.

Bulaşık Makinesi Neden Gürültülü Çalışır?

Bulaşık makinesinin çok gürültülü çalışmasına neden olabilecek birden fazla etken bulunmaktadır. Özellikle de bulaşık makinesinin olağan çalışma ses seviyesi yani desibel düzeyinden çok daha fazla bir seviyeye çıkması, bulaşık makinesinin temel çalışma sisteminde teknik bir arıza olduğuna işaret etmektedir. Bu kapsamda bulaşık makinesinde çok aşırı gürültülü bir çalışmanın söz konusu olmasına istinaden yıkama motorundaki rulman arızası, pompa motoru burçlarında arızalanma veya fıskiyelerin bir yere çarpması gibi genel bir sorun söz konusu olabilir. Fıskiyelerin bir yere çarpması sorunu dışındaki tüm olasılıkların kontrolü için dahi profesyonel Çekmeköy Bosch Servisi teknikerlerince müdahalede bulunulmalıdır.

Bulaşık Makinesi Gürültülü Çalışma Arızası Nasıl Çözülür?

Bulaşık makinesinin çok gürültülü çalışması durumunda bulaşık makinesinde yerleştirilmiş bulaşıkların pozisyonunun kontrol edilmesi gerekir. Özellikle de yıkama sırasında suyu tazyikli şekilde ileten fıskiyeler dönüş gerçekleştirir. Bu dönüşü sırasında bulaşık makinesi hatalı bulaşık yerleştirme durumu nedeni ile bulaşıklara çarpabilir. Böyle bir durumda bulaşık makinesi fıskiyesine çarpan bulaşıklar doğru şekilde yerleştirilerek, çözüm sağlanabilir. Fıskiye yerinden çıkmış ise de yerine oturtularak, çözüm sağlanır. Çarpma sırasında çatlama veya kırılma söz konusu ise fıskiye yenisiyle değiştirilir. Bulaşık makinesi gürültülü çalışmasında yıkama motoru rulmanları arızası söz konusu ise rulmanlar yenilerek, çözüm sağlanır. Çekmeköy Arçelik Servisi  uzmanlarınca, pompa motoru burçları arızalanmış ise pompa motoru yenisiyle değiştirilerek yine kaliteli bir çözüm sağlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir