COVID-19 salgını kesinlikle küresel ekonomiyi etkiliyor. Bununla birlikte, analistler, bazı ülkelerin ekonomik faaliyetlere devam etmeye başladığı düşünüldüğünde, en kötü aşamanın geçtiğini düşünüyorlar. Geçtiğimiz aylarda birçok sektörün zarar biriktiğini görebiliriz, aralarında akıllı telefon pazarına sahibiz. Birincisi, tedarik zincirindeki gecikmelerden muzdaripti, şimdi düşük talepten etkileniyor. Counterpoint tarafından yapılan Avrupa pazar araştırmasına göre , COVID-19 salgını 2019’un ilk çeyreğine göre 2020’nin ilk çeyreğinde% 7’lik bir düşüşe neden oldu. Paskalya Avrupası% 5’lik bir düşüş yaşarken, ortalama% 9’luk en büyük hit oldu.

Dahası, salgın bazı müşterilerin güncelleme döngülerini uyarlamasını sağlıyor. Çoğu, şimdi 2020’nin bir akıllı telefonu yükseltmek için doğru yıl olmadığına inanıyor. Örneğin İtalya, geçen yılın ilk çeyreğine göre% 21’lik bir düşüşle en büyük darbeyi aldı. Hatırlarsak, ülke de pandemiden en çok etkilenen ülkelerden biriydi. Raporda, çevrimiçi perakendecilerin olumsuz etkiyi daha agresif çevrimiçi satış planlarıyla dengeleyebildikleri belirtiliyor. Karşı taraftaki çevrimdışı mağazalar, kilitlenme politikaları nedeniyle büyük bir etkiye sahipti. İlginç bir şekilde, Rusya pazarı, çeyreğin bittiği zamandan neredeyse hiç etkilenmediği için% 1’lik küçük bir düşüş gördü.

Samsung,lider olmaya devam ediyor, Huawei yer kaybediyor!

Akıllı telefon üreticileri söz konusu olduğunda, Counterpoint araştırması Samsung’un pazar payının% 29’u ile liderliğini koruyor. Koreli dev yüzde 2’lik bir düşüş gördü. İPhone üreticisi Apple,% 22 pazar payına göre yüzde 1 puan artış kaydetti. Huawei üçüncü sırada geliyor. ABD yasağının getirdiği kısıtlamalar nedeniyle şirketin nasıl yer kaybettiğini fark etmek önemlidir. Örneğin, Çinli firma 2019’un 4. çeyreğinde pazar payının% 23’üne sahipti. Şimdi sadece% 16’sı var, bu sadece üç ayda 7 puanlık bir düşüş. Öte yandan Xiaomi, 2019’da sadece% 4’ten% 11’e yükseldi. Müşteriler ilgisini diğer Çinli şirketlere kaydırmaya başlıyor. Giderek daha fazla şirket Avrupa pazarına yüksek yatırımlar yaptıkça, önümüzdeki aylarda daha büyük bir Çin varlığı görmeyi bekliyoruz. 

Müşteriler önümüzdeki birkaç ay içinde temel güzellikleri tercih edeceklerinden akıllı telefon segmentinde hızlı bir iyileşme görmeyi beklemiyoruz.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like