General Mobile, bugün çevrim içi olarak bir tanıtım etkinliği düzenledi. Şirket bu etkinlikte giriş seviyesi GM 20 ve orta sınıf GM 20 Pro modellerini tanıttı. General Mobile GM 20 Pro modeli, standart modele göre daha iyi özelliklere sahip. Akıllı telefon gücünü MediaTek’in Helio P70 yonga setinden alıyor ve 48MP ana kameralı üçlü arka kamera kurulumu ile birlikte geliyor.

General Mobile GM 20 Pro Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan General Mobile GM 20 Pro modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon ön bölümde ince üst ve yan çerçevelere sahip bir ekran ile karşımıza çıkıyor. Bu ekranın alt çerçevesi ise diğerlerine göre biraz daha kalın duruyor. Kamera çözümü konusunda ise su damlası çentiği tercih edilmiş durumda. Cihazın arka bölüme geçtiğimizde ise dikkatleri ilk çeken şey sol üst köşede yer alan dikey bir üçlü kamera kurulumu oluyor.

Arka kamera kurulumun hemen altında çift tonlu Dual-LED sunuluyor. Cihazın yine arka bölümünde fiziksel parmak izi okuyucu yer alıyor. General Mobile, yeni orta seviye akıllı telefon modelini İnci Siyah, Lotus Mavi ve İnci Beyaz olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile satışa sunuyor. Akıllı telefon bağlantı noktası olarak USB Type-C ile karşımıza çıkarken 3,5mm kulaklık girişini de kullanıcılara sunuyor.

Ekran Özellikleri

Akıllı telefon 6,3 inç boyutunda ve 1080 x 2340 piksel çözünürlüğünde IPS LCD ekran ile geliyor. Full HD+ çözünürlüğünde olan bu ekran %91 seviyesinde ekran/gövde oranı sunmaktadır. Bununla birlikte ekranın 409ppi piksel yoğunluğuna sahip olduğunu ve 60Hz yenileme hızı ile geldiğini de belirtmekte fayda var.

Kamera Özellikleri

General Mobile’ın yeni modelinin ekranında su damlası çentiği bulunduğunu belirtmiştik. Şirket bu noktada ön kamera sunuyor. 16MP ön kamera çözünürlüğünde sahip olan cihaz, bu kamera ile birlikte yapay zeka destekli fotoğraflar çekebiliyor. Aynı zamanda portre moduna sahip olduğunu da söyleyelim.

Cihazın arka bölümünde ise üçlü kamera kurulumu yer alıyor. Bu üçlü kurulumun olduğu kamera modülünün hemen alt bölümünde çift tonlu Dual-LED flaş yer alıyor. General Mobile, üçlü kamera kurulumu 48MP geniş açılı ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera ve 2MP porte kamera olarak sunuyor. GM 20 Pro modeli, 48MP ana kamerası ve yapay zeka desteği ile 108MP’lik fotoğraflar çekebiliyor.

Batarya Özellikleri

Akıllı telefon 4.050mAh kapasiteli bir batarya ile geliyor. General Mobile, bu model için hızlı şarj desteği de sunuyor. Ancak şirket bu hızlı şarj teknolojisinin hangi hızda şarj ettiğini henüz açıklamadı. Cihazı alt bölümde konumlandırılmış olan USB Type-C portu üzerinden şarj edebiliyorsunuz.

Donanım Özellikleri

General Mobile GM 20 Pro modeli gücünü MediaTek’in Helio P70 yonga setinden alıyor. Sekiz çekirdekli bu yonga setine 6GB RAM eşlik ediyor. Depolama konusunda ise cihazda 128GB dahili depolama alanı sunuluyor. MicroSD kart desteği sayesinde cihazın depolama alanını 512GB’a kadar arttırabiliyorsunuz. Akıllı telefon kutusundan Android 10 işletim sistemi ön yüklü olarak çıkıyor.

İşte General Mobile GM 20 Pro Özellikleri:

  • Ekran: 6,3 inç, 1080 x 2340p, IPS LCD
  • İşlemci: MediaTek Helio P70
  • RAM: 6GB
  • Depolama: 128GB
  • Ön Kamera: 16MP
  • Arka Kamera: 48MP ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP portre kamera
  • Batarya: 4.050mAh, hızlı şarj
  • Boyutlar: 157,5 x 75 x 8,65 mm
  • Ağırlık: 180 g
  • İşletim Sistemi: Android 10
  • Renkler: İnci Siyah, Lotus Mavi ve İnci Beyaz

İşte General Mobile GM 20 Pro Fiyatı:

  • 6GB RAM + 128GB dahili depolama: 2.299,00 TL

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like