Honor başkanı Zhao Ming, Honor X10 akıllı telefon lansmanında şirketin ilerleyen zamanlarda MediaTek’in 5G destekli yonga setlerini kullanacağını doğrulamıştı. Bu açıklamadan kısa bir sonra ise Geekbench veritabanında Dimensity 800 5G yonga setini kullanan gizemli bir Huawei modeli ortaya çıktı.

Huawei‘nin bu akıllı telefonu DVC-AN00 model numarasıyla karşımıza çıkıyor. Cihaz yaklaşan Redmi 10X modelinde de yer alacak MediaTek Dimensity 800 5G yonga seti ile gelecek.

Dimensity 800, 7nm süreci ile inşa edilmiş sekiz çekirdekli bir işlemcidir. Bu yonga seti, 2.0GHz hızında çalışan dört adet Cortex A76 çekirdeğine sahiptir. Ayrıca yine 2.0GHz hızında çalışan dört adet Cortex A55 çekirdeği de bu yonga setinde yer almaktadır.

Grafik konusunda ise yonga setine Mali-G77MC4 grafik birimi eşlik ediyor. İşlemci, gelişmiş bir oyun deneyimi sunabilmek için HyperEngine oyun teknolojisini de beraberinde getiriyor. APU 3.0 teknolojiyle beraber Dimensity 800, 2.4 TOPS AI performansı da sunabiliyor.

Huawei modelinde yer alan bu işlemciye 6GB RAM eşlik ederken işletim sistemi olarak ise Android 10 bulunuyor. Geekbench test skoruna baktığımızda ise cihazın 526 tekli çekirdek puanı ve 2088 puan çoklu çekirdek puanı elde etiğini görüyoruz.

Redmi 10X’in aldığı puanlar ile kıyasladığımızda Huawei’nin gizemli modelinin daha düşük puan elde ettiği açıkça görülüyor. Bu cihazın henüz geliştirme aşamasında olduğunu da göz önünde bulundurursak henüz yorum yapmak için çok erken. Cihazla ilgili optimizasyonlar yapılacak ve performansı elbette artırılacaktır.

“Gizemli Bir Huawei Modeli, Geekbench Veritabanında Ortaya Çıktı!” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like