Google, Haritalar’a yeni bir Erişilebilir Yerler özelliği sunuyor ve şirketin tekerlekli sandalye kullanıcılarının ziyaret etmek istedikleri bir konumun gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını görmesini kolaylaştıracağını belirtti. 

İşlevi etkinleştirdiğinizde, bir işletme veya halka açık mekanda erişilebilir bir giriş olduğunda tekerlekli sandalye simgesi görürsünüz. Ayrıca, erişilebilir oturma, tuvalet ve veya park yeri olup olmadığını da görebilirsiniz. 

Dahası, bir hedefin farklı hareketlilik gereksinimlerini karşılayan bir girişi yoksa, Haritalar bu bilgileri daha açık bir şekilde gösterecektir.  

Android ve iOS’ta Google Haritalar’ın en son sürümüne güncelleyerek ve uygulamanın ayarlar menüsünün erişilebilirlik bölümündeki “Erişilebilir Yerler” seçeneğini değiştirerek özelliği etkinleştirebilirsiniz. 

Google ayrıca iOS’taki Haritalar kullanıcılarının gelecek hafta kullanıma sunmayı planladığı bir güncellemeyle erişilebilirlik bilgilerine katkıda bulunmasını kolaylaştırmayı planlıyor. 

Google, 2016’dan bu yana  Google Haritalar’ı tekerlekli sandalye kullanan kullanıcılar ve sınırlı hareket kabiliyeti olan kullanıcılar için daha kullanışlı hale getirmek için daha iyi bir iş çıkardı. 

Örneğin 2018’de erişilebilir transit rotalarını bulmanızı sağlayan bir özellik ekledi. Şirketin belirttiği gibi, girmeyi ve çıkmayı kolaylaştıran yerleri vurgulamak, yalnızca tekerlekli sandalyelere bağımlı olanlar için değil, çeşitli insanlar için (bebek arabası olan ebeveynlerin kanıtlayabileceği gibi) yararlı olacaktır.

Google, ABD, Avustralya, Japonya ve Birleşik Krallık’ta yaşayan kişilerle, takip eden diğer ülkelerdeki erişilebilirlikle, günümüzde kademeli olarak başlayan kullanıcılara erişilebilir yerler işlevselliğini sunmayı planladığını söylüyor. 

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like