Microsoft geçtiğimiz günlerde Windows 10X’i bu yıl pazara sunacak kaynaklara sahip olmadıklarını itiraf etti. Microsoft, COVID-19 krizinin yeniden öncelik vermesine neden olduklarını söylese de, yeni teknolojinin yarattığı engellerin aşılmaz olduğu söylentileri duyduk.

Özellikle Windows 10X’teki Win32 kapsayıcı teknolojisi ile ilgili olanlar, kullanıcıların yönetilmeyen masaüstü yazılımlarını çok yönetilen bir işletim sisteminde çalıştırmasına izin verecektir. Mevcut uygulamalarla ilgili önemli performans ve uyumluluk sorunları , işletim sisteminin piyasaya sürülecek hiçbir durumda olmadığı anlamına geliyordu.

Şimdi WindowsLatest , Microsoft’un Win32 Kapsayıcıları geliştirmeye devam etmeyi planladığını, ancak Windows 10’da, teknolojinin toptan satışını ana işletim sistemine getirdiğini bildiriyor

Özelliğin, uygulamaları çalıştırmak için bir güvenlik seçeneği olarak piyasaya sürüleceği ve Microsoft’un gerçek bir üretim ortamındaki uyumluluğu iyileştirmesine izin verileceği bildirildi.

Özelliğin, ana kullanıcılara dağıtılmadan önce Windows 10 Insider’a gelmesi bekleniyor.

Bu yaklaşım nispeten mantıklı görünüyor ve Microsoft’un Windows 10 kullanıcılarına güvenilmeyen uygulamaları çalıştırmak için başka bir seçenek sunarken çok fazla veri toplamasına izin vermeli.

Teknoloji transferinin yönü göz önüne alındığında, Microsoft Windows 10X’i terk etmeli ve Windows 10’u aynı kolaylık, güvenlik ve güvenilirlik modeline taşımalı mı? Aşağıda bize bildirin.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like