Google, yerel uygulamalarını arada sırada yeni özelliklerle güncelliyor. Şimdi, en son güncellemesi Google Uygulaması için Karanlık Mod şeklinde geliyor.

Raporlara göre Google, Google’ın arama irtibatında tweetlendiği gibi, hem Android hem de iOS kullanıcılarına son derece talep edilen Karanlık Mod özelliklerini kullanıma sunuyor. Yeni özellik, Android 10 ve iOS 12/13 çalıştıran kullanıcılar için yerleşik Karanlık Modu eklemiş olacak.

Uygulama, tercihinizi Android 10 ve iOS 13’te varsayılan olarak sistem ayarlarına göre ayarlayacaktır. Bu, telefonunuzda sistem genelinde Karanlık Modu etkinleştirilmişse uygulamanın varsayılan olarak Koyu Modu açacağı anlamına gelir. 

Ancak, kullanıcılar artık uygulama içinde modu ayarlar seçeneğinin içinden manuel olarak da değiştirebilirler. Ayrıca, iOS 12 kullanıcıları da aynısını yapabilir. 

Hatırlarsak, Google, geçen yıl geliştirici önizlemesinin başlangıcında Google Keep, Google Files, Google Fotoğraflar gibi diğer uygulamalar için Karanlık Modları açıklamış ve Eylül ayında istikrarlı Android 10’un piyasaya sürülmesi sırasında tüm kullanıcılara sunmuştur. Ancak Google Uygulaması güncellemesi şimdiye kadar test aşamasındaydı. 

Ancak, bazı kullanıcılar geçen yıl Haziran ayında Google App için karanlık modu tespit edebildiklerini bildirdi. Bu özellik, uygulamanın birkaç penceresine kısmen uygulanmış ve yalnızca birkaç kullanıcıyla sınırlandırılmıştır. 

Ancak şimdi, en son güncelleme Google Uygulaması’nın tüm kullanıcılarına sunuluyor. Sunum bugün başlayacak ve hafta sonuna kadar herkese ulaşacak. Yeni Karanlık Modu, Play Store’daki en son sürüme güncelleyerek deneyebilirsiniz.

KAYNAK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like