Honor, IFA 2020 etkinliğindeki basın toplantısında yeni akıllı ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Şirket şimdiye kadar yeni akıllı saat modelleri, tabletler duyurdu ve bununla birlikte üç yeni Ryzen destekli laptop modeli tanıttı. Bu modellerden olan Honor MagicBookPro, Honor MagicBook 14 ve Honor MagicBook 15 modellerinin teknik detaylarını bu yazımızda aktaracağız.

Honor MagicBook Pro

Honor, MagicBook Pro modelinin Mayıs ayında duyurulan Intel işlemcili versiyonuna bir alternatif olarak bugün AMD Ryzen 5 4600H APU kullanan versiyonunu tanıttı. Bu işlemci, 6 çekirdekli, 12 iş parçacıklı bir 3.0GHz temel hızlı CPU’ya ve 1.5GHz hızında çalışan 6 çekirdekli bir GPU’ya sahip. Cihazda 16GB çift kanallı DDR4 RAM ve 512GB NVMe SSD bulunmaktadır.

Dizüstü bilgisayar modeli APU işlemci ile geldiği için Ryzen’in kendi Vega grafik birimi dışında harici bir ekran kartı sunulmuyor. Ancak yine de 45W TDP APU’yu soğuk tutmak için çift fanlı ve çift ısı borulu bir soğutma sistemi Honor’un yeni dizüstü bilgisayar modelinde yer almaktadır.

Alüminyum kasaya ve 16,1 inçlik bir ekrana sahip olan model sadece 1,7 kilogram ağırlığındadır. Bu ağırlık, bu boyuttaki bir cihaz için gerçekten hafiftir. Ekran, üst ve yanlarda oldukça ince çerçeveler ile karşımıza çıkıyor ve cihaz %90 seviyesinde ekran/gövde oranı ile birlikte geliyor. Full HD yani 1920 x 1080p çözünürlüğünde olan ekran paneli, %100 sRGB ve 1000:1 kontrast oranına sahiptir.

Ryzen destekli MagicBook Pro modeli 56Wh’lık batarya ile geliyor. 11 saatlik video oynatma süresi sunan bu bataryayı 65W USB-C adaptörü ile hızlı bir şekilde şarj edebiliyorsunuz. Honor’un belirttiğine göre bu adaptör, yarım saat içinde %50 oranında şarj edebilmektedir.

Bağlantı noktası konusunda cihaz bir HDMI 2.0, USB-C, USB-A (3.2 Gen 1) ve 3,5mm kulaklık jakı bulunuyor. Dizüstü bilgisayarda bir adet parmak izi okuyucu bulunurken aynı zamanda klavyenin arka bölümüne gizlenmiş bir açılır kamera yer almaktadır.

Honor MagicBook Pro modeli 7 Eylül’de Almanya’da ve 8 Eylül’de ise İngiltere ve Fransa’da satışa sunulacak. Fiyat etiketi €900 olarak belirlenen modeli erken satın alan kişiler için €100’luk bir indirim yapılacak. Ürünün ilerleyen dönemde Türkiye’ye gelmesi de muhtemel.

Honor MagicBook 14 ve MagicBook 15

MagicBook 14 ve MagicBook 15 modelleri, AMD Ryzen 4500U işlemci ile gelen hafif dizüstü bilgisayar modelleridir. 15W APU, 6 çekirdekli, 6 iş parçacıklı bir CPU (2,3 GHz temel, 4,0 GHz boost) ve 6 çekirdekli bir GPU (1,5 GHz) içerir. Cihazlarda 8GB ve 16GB RAM seçeneği bulunuyor. Bununla birlikte 256GB ve 512GB NVMe SSD depolama alanı seçeneği de satın alınırken sunuluyor.

Honor’un bu yeni modelleri, geçen sene tanıtılan Ryzen 3000 tabanlı dizüstü bilgisayarların yerine piyasaya sürülüyor. MagicBook 15 modeli, 15,6 inç ekrana sahipken MagicBook 14 modeli ise 14 inç boyutunda ekran ile karşımıza çıkıyor. Her iki modelin ekranı da 1920 x 1080p çözünürlüğünde sunuluyor.

Her iki model de alüminyum materyalden yapılan gövdeye sahiptir. Büyük ekranlı model 1,53 kg ağırlığında gelirken küçük ekranlı model ise 1,38 kg ağırlığında geliyor. Honor pil konusunda ise garip davranmış durumda. Büyük ekranlı model 42Wh batarya ile gelirken küçük ekranlı model, bundan daha büyük olan 56Wh batarya ile karşımıza çıkıyor.

Honor’un yeni modelleri, 65W USB-C şarj adaptörü ile geliyor. Yaklaşık yarım saatte cihazı %50 seviyesinde şarj edebiliyorsunuz. Dizüstü bilgisayar modellerinde USB-C bağlantı noktasının dışında, bir USB-A 3.0, bir USB-A 2.0, bir HDMI bağlantı noktası ve bir de 3,5mm kulaklık girişi bulunmaktadır.

Yeni MagicBook 14, 21 Eylül’den itibaren İngiltere, Fransa ve Almanya’da satışa sunulacak. 8 GB RAM ve 512 GB SSD ile gelen model €750’ya satın alınabilecek. Bu model için lansman promosyonu olarak ücretsiz bir şekilde bir fare, Honor Router 3, Honor Bluetooth Kulaklık veya bir Honor sırt çantası seçebiliyorsunuz.

Biraz daha büyük bir dizüstü bilgisayar tercih ederseniz, MagicBook 15 Ekim ayı başlarında çıkacak ve biraz daha ucuz olacak. Aynı 8/512 GB bellek yapılandırması için €700 gibi bir fiyat belirlenmiş durumda.

“Honor, Üç Yeni Ryzen Destekli Laptop Modeli Tanıttı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like