Uzun süre bekledikten sonra, Kanada’daki Huawei P20 kullanıcıları nihayet sevinebilir! 2018’in amiral gemisi nihayet ülkede Android 10 tabanlı EMUI 10 güncellemesini alıyor. Rapor yerel taşıyıcı Fido’dan geliyor. Android 10 ve EMUI 10, Android 8.1 Oreo’da yayınlanan telefonun ikinci büyük işletim sistemi güncellemesidir. 

Bir Android 9 güncellemesi aldıktan sonra, telefon nihayet güncellemeyi aldı. Hatırlarsanız, Huawei P20 Pro ve 2017’den Mate 10, bir ay önce bu güncelleme ile tasarlandı.

Bu güncelleme 4.6GB ile oldukça büyük ve akıllı telefonun EML-L09 varyantı için geliyor. GPU Turbo, güvenlik özellikleri ve UI tweaks gibi çeşitli güzellikler getiriyor. Android 10’da tanıtılan tüm güzellikleri de getiriyor. yeni özellikler listesi Sistem Genelinde Karanlık Modu, Tek Seferlik Konum İzinleri ve aynı zamanda kaputun altına giren çeşitli optimizasyonları içerir.

Bunun Huawei EMUI 10.0 sürümü olduğunu ve P20’nin EMUI 10.1’e planlanan yükseltmesi olan cihazlar listesinde bulunmadığını belirtmek gerekir. Bu nedenle, 2018’in Android güncellemelerinin bitiş çizgisini geçtiğine inanıyoruz. 

Gelecekteki hata düzeltmeleri ve güvenlik yamaları dışında, herhangi bir büyük Android sürümünün bu telefona ulaşmasını beklemiyoruz. Bazı şirketler genellikle iki ana Android güncelleme planını takip ediyor ve Huawei , Huawei P20 ile bu hedefe oldukça ulaştı. Güncelleme değişiklik günlüğünü aşağıda görebilirsiniz.

Huawei P20 (EML-L09) EMUI 10 Değişiklik günlüğü:

Kullanıcı arayüzü: Benzersiz

  • Dergi Tasarımı: Daha rahat ve otantik bir okuma deneyimi için dergi tarzı bir düzen içerir.
  • Morandi Rengi : Sade gri tonlar daha yumuşak ve rahat bir görüntü sağlar.
  • Animasyonlar: Sayfa geçişleri, uygulama lansmanları ve diğer senaryolar için dinamik, doğal tabanlı animasyonlar.

Performans: istikrarlı ve pürüzsüz

  • GPU Turbo: Oyun oynarken sistemin düzgünlüğünü ve kararlılığını artırır.
  • Telefon Klonlama: Bağlantı ve klonlama hızını artırır.

Güvenlik: daha güvenli veri ve gizlilik Güvenliği

  • Resmi olarak doğrulanmış mikro çekirdek: Ticari kullanım için en güvenli işletim sistemi çekirdeği olarak onaylanan Huawei’nin kendi geliştirdiği mikro çekirdek tasarımını kullanır.
  • Yazılım güncelleme Güvenlik: daha güvenli veri ve gizlilik Resmi olarak doğrulanmış mikro çekirdek Ticari kullanım için en güvenli işletim sistemi çekirdeği olarak onaylanan Huawei’nin kendi geliştirdiği mikro çekirdek tasarımını kullanır.
  • Dağıtılmış teknoloji: Diğer Huawei cihazlarına bağlanırken ve diğer Huawei cihazları arasında dosya aktarırken ve veri depolarken güvenliği artırır
  • Gizlilik koruması: Standart uygulama izin yönetimi ve daha güvenli veri ve gizlilik koruması için uygulama korumalı alan özelliklerini destekler.

Medya ve eğlence: daha eğlenceli

  • AppAssistant dropzone: AppAssistant için oyun hızlandırma ve rahatsız etmeyin gibi hizmetlere hızlı bir şekilde erişmenizi sağlayan bir dropzone ekler.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like