Huawei’nin Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu, Huawei P40 serisi amiral gemisi telefonların 26 Mart tarihinde tanıtılacağını açıkladı. Telefonların tanıtılacağı etkinlik Paris’te gerçekleşecek. Huawei yöneticisi, etkinliğin yeri ve tarihi dışında herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Huawei yöneticisi bilgi paylaşmasa bile Huawei P40 ve Huawei P40 Pro hakkında zaten birçok şeyi biliyoruz. Özellikle kamera konusunda etrafta dolaşan sızıntılar sayesinde çokça bilgiye sahibiz. Önceki modele göre kamera konusundaki en büyük yenilik 10x optik yakınlaştırmanın ilk defa kullanılmasıdır. Bunun yanında kameradaki birincil sensör Pixel Binning teknolojisine sahip bir Sony olacak. Bu sayede karanlık ve gece çekimlerinde fotoğraflar daha da optimum hale gelecekler.

Akıllı telefon serisi Huawei’nin kendi arayüzü olan EMUI 10.1 sürümü ile gelecek. Huawei P40 ve Pro modellerinde özçekim kamerası çentik yerine ekranda bulunan ekran deliği içerisinde yer alacak. Cihazlar gücünü Kirin 990 5G yonga setinden alacak. Bunun yanında daha yüksek kapasiteleri batarya ve daha hızlı şarj teknolojisinin bu telefonlarda sunulmasını bekliyoruz.

TENAA, her iki modelin de dahili olarak 5G bağlantı teknolojisine sahip olacağını açıkladı. Her iki cihaz da Çin’de doğrulandı. Huawei zaten cihazların tanıtım tarihi açıkladı. Mart ayının sonuna doğru cihaz karşımıza çıkacak ve tüm detaylarıyla sizler için inceleyip fiyat ve özellik bilgilendirmelerini yapacağız.

Her iki modelin de farklı kamera dizilimine sahip olacağını bazı resmi görüntüler yoluyla biliyoruz. Bunun dışında cihazların ekran boyutlarında da elbette farklılık olacaktır.

Büyük ihtimalle, her iki cihaz da yeni yonga seti Kirin 990 5G ile gelecek ve farklı bir işlemci olmayacaktır. Bu sayede 2020 yılında çıkan bir Huawei amiral gemisi telefon aldığınızda 5G ağlarına bağlanma yeteneğine sahip olduğunu bileceksiniz.

Bu haber hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like