Apple, birkaç gün önce düzenlediği tanıtım etkinliğinde yeni nesil iPhone modellerinden ziyade yeni akıllı saat ve tablet modellerini tanıtmıştı. Ancak buna rağmen şirketin gelecekteki telefonlarında yer alacak A14 Bionic işlemcisi tüm ayrıntıları ile detaylanmış oldu. Hatta kısa süre önce iPhone 12 Pro Max modelinin AnTuTu skoru da karşımıza çıktı.

Apple, yeni yonga setini duyururken önceki nesle göre %17 daha hızlı bir CPU ve %8 daha iyi bir GPU’ya sahip olduğunu belirtti. Ortaya çıkan AnTuTu sonuçları da şirketin bu iddiasını doğrular nitelikte. iPhone 12 Pro Max modeli üzerinde çalıştırılan bir AnTuTu kıyaslaması, %16 daha yüksek CPU puanı sunarken %4 oranında ise daha iyi bir GPU sonucu ortaya koymaktadır.

Bu kıyaslama sonucuna baktığımız zaman bellek hızlarında daha belirgin bir artış gözüküyor. %22 seviyesinde bir artış bu durumda söz konusu olsa dahi genel olarak performans kazanımlarının az miktarda gerçekleştiğini söyleyebiliriz. iPhone 12 Pro Max’in elde ettiği 572.333 puanın, Android cihazlarda yer alan Snapdragon 865+ yonga setinin 600.000 puanın da üzerine çıktığı düşünüldüğünde düşük geldiğini belirtebiliriz.

iPhone 12 Pro Max Modelinin (A14 Yonga Seti) AnTuTu Skoru

Ancak platformlar arası kıyaslama yaparken o platformun şartlarını da göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Android tarafından oyun ve uygulamalar daha fazla CPU ve GPU kullanımına ihtiyaç duyarken, iOS tarafında ise bu durum biraz farklı. Apple’ın daha optimize olan işletim sistemi ile birlikte Android’de olduğu gibi çok yüksek RAM miktarlarına ve aşırı güçlü GPU performanslarına ihtiyaç olmuyor.

Bununla birlikte A14 yonga setinin A13 ile yapılan kıyaslamasını da görebilirsiniz. Yazı içerisindeki görsellerde de açıkça görüldüğü gibi önemli bir sıçrama gözükmüyor. A14, dünyanın ilk 5nm süreci ile üretilen yonga seti olması nedeniyle çok fazla beklenti altındaydı. Ancak görüldüğü gibi 7nm’den 5nm’ye geçişte çok büyük bir sıçrama yok. Ayrıca aşırı fazla bir performans artışı mevcut değil ne yazık ki.

“iPhone 12 Pro Max Modelinin AnTuTu Skoru Hayal Kırıklığına Uğrattı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like