Apple, birkaç ay içerisinde yeni nesil iPhone modellerini tanıtmaya hazırlanıyor. Ancak bu süreç koronavirüs nedeniyle bazı aksaklıklar ile geçiyor. Bu aksaklıklardan biri de ekran panellerindeki üretim sorunu. Sektörde tanınan bir isim olan Ross Young, Apple hayranları için bazı kötü haberler veriyor. Ross Young’a göre iki iPhone 12 Pro modeli de önemli bir özellikten mahrum kalacak.

Bahsettiğimiz bu önemli özellik, Apple’ın yakın zamanda iPhone 12 serisinde piyasaya süreceği iki “Pro” modelde de bulunan 120Hz ekran tazeleme hızına sahip ekranlardır. Bu modellerin 120Hz ekran özelliğinden mahrum kalması özellikle de oyuncular için olumsuz bir durum olsa gerek. Çünkü yüksek tazeleme hızı özellikle de rekabetçi oyunlar için gayet önemli ve gerekli bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tedarik zincirindeki bazı yöneticiler, 120Hz OLED panellerin üretim için hazır olduğunu belirtiliyor. Ayrıca üretimin güvenli bir şekilde gerçekleştirilebileceğini de söylüyorlar. Ancak Apple, pikselleri 120Hz tazeleme hızında çalıştırmak için IC’leri bulamıyor gibi görünüyor. Şirket bu sorunu çözüme kavuşturmak yerine muhtemelen yeni nesil modellerinde de 60Hz tazeleme hızına devam edecek ve böylece lansmanı da daha fazla geciktirmemiş olacak.

Akıllı telefon modellerindeki teknolojiler oldukça ilerledi. Hem ekran, hem kamera hem de işlemci performansı konusunda günümüz amiral gemisi modelleri harika işler ortaya koyuyor. Bazı modellerde 144Hz tazeleme hızına sahip ekranlar görüyoruz. Apple’ın bu sene de 120Hz ekranları kullanamıyor olması kendisi için büyük bir dezavantaj ve müşterileri için de hayal kırıklığıdır. Bu nedenle şirketin önümüzdeki sene kesinlikle ekran tazeleme hızında büyük bir sıçrama gerçekleştirmesi gerekiyor.

“iPhone 12 Pro Modeli, Tedarik Sorunları Nedeniyle 120Hz Ekranla Gelmeyecek” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like