Yakında çıkacak olan iPhone 12 lansmanıyla ilgili birçok söylenti var. Apple’ın geçmişte iPhone 12’nin üretiminde gecikmeler  yaşanacağı gibi söylentiler duymuştuk. Ancak, yeni bir sızıntı, şirketin gelecek ay 2020 iPhone’un seri üretime başlayacağını iddia ediyor.

Rapor Digitimes’den geliyor. Apple’ın Mühendislik Doğrulama ve Testinin (EVT) ikinci aşamasını Haziran sonuna kadar tamamlayacağından bahsediyor. Bu, şirketin Temmuz ayında iPhone 12’nin üretimine başlayabileceği anlamına geliyor. Ayrıca, önceki raporlar daha büyük 6.7 inçlik iPhone’un tahminlerden daha fazla erteleneceğini öne sürse de, bu rapor, tüm iPhone modellerinin Temmuz ayında seri üretime geçtiğini iddia ediyor.

Bununla birlikte, gerçek lansman tarihi veya iPhone 12 serisinin kullanılabilirliğinde herhangi bir gecikme hakkında hala kesin bir rapor yok.

Apple’ın iPhone 12’nin dört ayrı modelini piyasaya süreceği bildiriliyor. Bunların hepsinde 5G modem olacak. Bununla birlikte, raporlar daha uygun fiyatlı olan iPhone’ların mmWave desteğine sahip olmayacağını göstermektedir. Öte yandan, üst düzey Pro modellerinin hem 6GHz hem de mmWave 5G desteğine sahip olması bekleniyor. 5G desteğindeki bu özel fark da sorunlara neden olabilir. Daha önce bildirildiği gibi, bazı söylentiler Apple’ın mmWave 5G modem için anten tasarımında değişiklikler yapmasını öneriyor ve bu da gecikmelere  neden olabilir. Böyle bir durumda, Cupertino devi uygun fiyatlı iPhone’ları zamanında başlatabilir ve Pro varyantlarını daha sonraki bir tarihte kullanılabilir hale getirebilir.

Bu raporların hepsinin kaynaklardan elde edilen bilgilere dayandığını ve bir tutam şüpheyle yaklaşılması gerektiğini söylemeye gerek yok. İPhone 12 lansmanı ile gelişmeler hakkında gözümüzü kulağımızı açık tutuyoruz, bu yüzden gelecek gelişmelerden haberdar olmak için takipte kalın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like