Isınma ihtiyaçlarını sıcak su ihtiyaçları ile bir arada hem konforlu hem de ekonomik şekilde karşılayabilmek kombi teknolojisiyle mümkün oluyor. Gelişmiş teknolojisi sayesinde ısınma maliyetlerini düşüren kombilerde, kullanım verimliliğini arttırarak, daha fazla tasarruf sağlayabilmekte mümkün olabiliyor.

Son zamanlarda ardan doğalgaz fiyatları ile birlikte yükselen doğalgaz faturalarının önüne geçebilmek için kombi teknolojisinin mekaniğinin uygun olduğu şekilde kullanımı öneriliyor. Küçükyalı Demirdöküm Kombi Servisi merkezimizde tasarruflu kombi kullanımı ile ilgili olarak çok yoğun bilgi talebi bulunuyor. Kombilerde tasarruf sağlayabilmek için cihaz marka model özelliklerini iyi bilmek ve buna göre bir kullanım gerçekleştirilmesi tavsiye edilir.

Kombi Kaç Derecede Çalıştırılmalı?

Kombilerin kullanımının daha tasarruflu hale getirilebilmesi için mutlaka doğru kullanım gerçekleştirilmelidir. Özellikle de kombinin kaç derecede çalışması gerektiği kadar kombinin sık sık tasarruf için kapatılmaması gerektiğinin de bilinmesi gerekmektedir.

Kapalı bir mekan içerisinde ideal sıcaklık değerleri ortalama olarak 20 derece ile 22 derece aralığında belirlenmiştir. Bu sıcaklık değerleri hem hava kalitesini korumayı hem de konforlu bir şekilde kullanım gerçekleştirilebilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle kombilerde özellikle kış aylarında 20 ile 22 derece sıcaklık sağlamak en doğru yaklaşım olacaktır. Ancak bu noktada kombinin teknik özellikleri, kombinin kullanıldığı mekanın ölçüleri başta olmak üzere pek çok faktörü de bu ortam sıcaklığının sağlanabilmesi için göz önünde bulundurulması gerekir.

Geceleri Kombi Kaç Derecede Çalıştırılmalı?

Herhangi bir sağlık probleminin bulunmaması veya ortamda bebek bulunmaması koşulu ile çok aşırı sıcak ortamda uyumak yetişkin bireyler açısından pekte sağlıklı değildir. Bu nedenle geceleri kombiyi yüksek sıcaklıklarda çalıştırmak yüksek doğalgaz faturalarıyla birlikte sağlıksız ve konforsuz bir uykuya da neden olabilir. Bu nedenle Küçükyalı Baymak Kombi Servisi uzman teknikerlerimiz tarafından gece saatlerinde kombileri kapatmak veya genel değerlerinde çalıştırmak yerine 16 derece ile 17 derece ortalamasının tercih edilmesini sağlıyor.

Geceleri bu değerlerde kullanım gerçekleştirilmesi de doğal olarak ortam sıcaklığının belirli seviyede tutulmasını sağlar. Dolayısıyla tüm gece kapalı olan kombiden dolayı ortam sıcaklığının tamamen kaybedilmesinden sonra sabah yeniden açıldığında harcayacağı enerjiden de ciddi manada tasarruf sağlayabilirsiniz. Bu kriterleri sağlama noktasında gerekli işlemleri gerçekleştirmenize karşın doğalgaz faturalarınız halen yüksek geliyor ve verimli ısınma sağlayamıyorsanız ise mutlaka Acıbadem Baymak Kombi Servisi hizmetlerimizden destek almalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir