Erektil disfonksiyon sorunu özellikle kırk yaşın üzerinde ki erkeklerde sık bir şekilde görülüyor. Erkeklerde yoğun stres yaşandığında cinsel fonksiyon ile ilgili aksaklıklar görülebiliyor. Fakat ilgili durumun sıklıkla yaşanmasının sebebi sağlık problemi olabiliyor. Bu yüzden erektil disfonksiyon tedavisi için tedaviler yapılıyor. Bu tedavilerden sonuç alınamadığı takdirde mutluluk çubuğu uygulamasına başvuruluyor.

 Erektil Disfonksiyonun Ortaya Çıkma Nedenleri Nelerdir?

 İlgili rahatsızlığın, hastalık şeklinde ortaya çıkmadığı biliniyor. Bu rahatsızlık başka hastalıkların bir sonucu olarak kendini gösteriyor. Bahsi edilen hastalıklar şöyle belirtiliyor:

-Kişide obezitenin olması

-Bu kişide omurilik yaralanmalarının olması

-İlgili kişide diyabet görülmesi

-Kişinin yetersiz şekilde fiziksel aktivitede bulunması

-Bahsi geçen kişinin sigara kullanması

-Bu kişide kalp ve damar hastalıklarının olması

-İlgili kişinin yoğun şekilde kaygı ve stres yaşaması

Erektil Disfonksiyon Tedavisinin Tek Parçalı Bükülebilen Mutluluk Çubuğu İle Yapılması

 İlgili tedavide uygulanan bu implantların boyutunun sabit olduğu biliniyor. İlgili mutluluk çubuğu kişide sürekli sertlik hali oluşturması ile tercih ediliyor. Tek parçalı mutluluk çubuğunun pozisyon değiştirilebilir nitelikte olduğu biliniyor. Bu sayede ilgili implant ile cinsel birliktelik, kıyafetlerde gizleme, idrar yapma işlemleri daha kolay yapılıyor.

 Bu tedavi yöntemi, iki tane esnek silindirin cerrah müdahalesi ile penise yerleştirilmesi sonucunda yapılıyor. İlgili mutluluk çubuğunun kullanımının kolay olduğu kullanıcılar tarafından belirtiliyor. Ayrıca diğer mutluluk çubuğu tedavilerine göre daha kolay bir cerrahi işlem olduğu için tercih ediliyor.

 Erektil Disfonksiyon Tedavisinin Şişirilebilir Mutluluk Çubuğu İle Yapılması

 İlgili tedavide kullanılan mutluluk çubuğu çalışma şeklinin doğal ereksiyon süreci ile benzerlik gösterdiği biliniyor. Bu penis protezin silindirleri, penisin kan dolarak şişen bölgesine, rezervuarı karın boşluğuna, pompaları da testislere yerleştiriliyor. Bu yüzden tek parçalı mutluluk çubuğu tedavisinden daha komplike bir işlem gerektiriyor. Bu tedavi yönteminin iki seçeneği bulunuyor. Bu seçenekler şu şekildedir:

-Üç parçalı şişirilebilir, sadece enine genişleyen mutluluk çubuğu

-Üç parçalı hem enine hem de boyuna genişleyebilen mutluluk çubuğu

Erektil Disfonksiyon Tedavisi Mutluluk Çubuğu

 Mutluluk çubuğu uygulaması erektil disfonksiyonun birinci ve ikinci tedavi basamaklarının uygulanıp fayda vermediği durumlarda yapılıyor. İlgili uygulamanın özellikle 40-70 yaş arası erkekler arasında yaygın olduğu biliniyor. Mutluluk çubuğu ile erektil disfonksiyon tedavisi kırk yılı aşkın süredir yapılıyor. Bu yüzden ilgili tedavi yönteminin köklü bir bilgi birikimine sahip olduğu biliniyor. İlgili tedavi yönteminin uzman bir ürolog tarafından gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu tedavi için hastanın anatomik yapısı baz alınarak uygun boyutlarda protez seçilmesi gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir