Netflix görüntülemesi koronavirüs günlerinde kullanım açısından epey artış gösterdi. Ancak hesaplarına uzun bir süre giriş yapmayan yüz binlerce abone olduğu ortaya çıkıyor. 

Şirket, insanların kullanmadığı bir hizmet için ödeme yapmasını istemiyor – aboneliğinizi iyi değerlendirmeyi tercih ediyor. Bu nedenle, uzun süre giriş yapılmayan hesapları iptal etmeye başlıyor.

En az bir yıl önce kaydolduysanız ancak hiçbir şey izlemediyseniz veya son iki yıldır platformda bir şey yayınlamadıysanız, abone olmaya devam etmek istiyorsanız Netflix size e-posta veya uygulama bildirimi yoluyla soracaktır. Yanıt vermezseniz, planınız otomatik olarak iptal edilir.

Sadece birkaç yüz bin hesap (toplam Netflix kullanıcılarının yüzde 0,5’inden azı) bu kriterleri karşılamaktadır ve Netflix zaten finansal rehberliğinde bu hesapları muhasebeleştirmiştir. 

İptal etmeye karar verir ancak daha sonra fikrinizi değiştirirseniz, 10 ay içinde yeniden katıldığınız sürece tüm tercihleriniz, profilleriniz vb. Hesabınızda kalır.

Abonelik modelini benimseyen şirketler, hizmeti gerçekten kullanmadan her ay ödemeye devam edenler de dahil olmak üzere üyelerinden düzenli gelir elde ettiklerinden, Netflix’ten biraz alışılmadık bir hareket. Sonuçta, Netflix’in alt çizgisine çok fazla zarar vermeden iyi niyet kazanmasına yardımcı olabilir.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like