Nokia, oldukça uygun bir fiyat etiketine sahip olan ve bu doğrultuda düşük özelliklerle birlikte gelen yeni giriş seviyesi akıllı telefon modelini piyasaya sürdü. Nokia C1 Plus ismine sahip olan akıllı telefon, küçük boyutlu bir ekran, 2.500mAh kapasiteli batarya, önde ve arkada 5MP kamera, 1GB RAM ve 16GB dahili depolama alanı ile birlikte kullanıcılara sunuluyor.

Nokia C1 Plus Teknik Özellikleri

Tüm teknik özellikleri ile karşımıza çıkan Nokia C1 Plus modelini bu yazımızda farklı başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz.

Tasarım Özellikleri

Akıllı telefon, günümüzdeki tasarım konseptlerinden oldukça uzak bir tasarım çizgisine sahiptir. Cihazın ekranının üst ve alt kısmında oldukça kalın çerçeveler yer alıyor. Alt çerçevede marka logosu konumlandırılmış durumda. Arka bölüme baktığımızda ise ortalanmış bir kamera modülü karşımıza çıkıyor. Dikey olarak konumlandırılmış olan bu modülde bir adet kamera sensörü ve bir de LED flaş yer alıyor.

Oldukça düşük bir fiyat ile satışa çıkan bu modelde fiziksel parmak izi okuyucu veya yüz tanıma gibi özellikler bulunmuyor. Ekran üzerinden desen veya şifre kilidi ile cihazı açıyorsunuz. Bununla birlikte bağlantı noktası olarak microUSB portuna sahip olan modelde 3,5mm kulaklık girişi de bulunuyor. Nokia, yeni giriş seviyesi akıllı telefon modelini mavi ve kırmızı olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile satışa sunuyor.

Ekran Özellikleri

Nokia C1 Plus modeli, 5,45 inç boyutunda ve 480 x 960 piksel çözünürlüğünde bir IPS LCD ekran ile birlikte geliyor. Küçük boyutlu olarak belirtebileceğimiz bu ekranın en boy oranı 18:9 olarak belirtiliyor. Bununla birlikte ekranın inç başına piksel yoğunluğu ise 197ppi olarak karşımıza çıkıyor.

Kamera Özellikleri

Akıllı telefonun ön tarafındaki geniş ekran çerçevesinde 5MP özçekim kamerası yer alıyor. Bu kamera ile birlikte 720p ve 30FPS videolar çekebiliyorsunuz. Arka bölümde ise LED flaşın eşlik etmiş olduğu yine 5MP kamera sensörü bulunuyor. HDR desteğine sahip olan bu arka kamera, ön kamera ile aynı video performansını gösteriyor.

Batarya Özellikleri

Nokia C1 Plus modelinde 2.500mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor. Bu bataryanın kapasitesi düşük gelebilir ancak cihazın düşük donanıma sahip olduğunu ve dolayısıyla düşük güç tüketimine sahip olduğunu unutmamak gerekiyor. Cihazı microUSB portu üzerinden 5W hızında şarj edebiliyorsunuz.

Donanım Özellikleri

Nokia’nın yeni bütçe dostu modeli gücünü dört çekirdekli bir işlemciden alıyor. 1GB RAM’e sahip olan akıllı telefonda 16GB kapasiteli dahili depolama alanı bulunuyor. MicroSD kart desteği sayesinde bu düşük depolama alanını daha da genişletebiliyorsunuz. Bununla birlikte cihazın Android 10 GO Edition işletim sistemi ile çalıştığını da belirtmeden geçmeyelim.

İşte Nokia C1 Plus Özellikleri:

  • Ekran: 5,45 inç, 480 x 960p, IPS LCD
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 662
  • RAM: 1GB
  • Depolama: 16GB
  • Ön Kamera: 5MP
  • Arka Kamera: 5MP
  • Batarya: 2.500mAh, 5W
  • Boyutlar: 149,1 x 71,2 x 8,8 mm
  • Ağırlık: 146 gram
  • İşletim Sistemi: Android 10 Go Edition
  • Renkler: Mavi, Kırmızı

İşte Nokia C1 Plus Fiyatı:

  • 1GB RAM + 16GB dahili depolama: €69

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like