PayPal bugün 28 pazarda temassız ödeme yapmak için yeni bir yöntem açıkladı . Çevrimiçi ödeme sağlayıcısı, mobil uygulamasında QR kod tabanlı işlemler için destek başlattı.

Şirket, diğer önlemlerin yanı sıra, özellikle koronavirüsün (COVID-19) yayılmasının önlenebileceği bir zamanda, ödeme yaparken QR kodunun fiziksel teması en aza indirmeye nasıl yardımcı olabileceğini kaydetti. Müşterilerin akıllı telefon kameralarını yalnızca bir kağıda basılmış veya ekranda görüntülenen bir QR koduna yöneltmeleri ve sonra ödedikleri tutarı girmeleri gerekir.

PayPal’daki Markalı Deneyimler Kıdemli Başkan Yardımcısı John Kunze şunları söyledi:

“Mevcut ortamda, sağlık bilincine sahip, güvenli ve güvenli bir şekilde mal satın almanın ve satmanın dünyadaki birçok insan için akıl önü olduğunu biliyoruz. Koronavirüs pandemisi geliştikçe, dijital talepte bir artış gördük yüz yüze ortamlar ve durumlar için yeni ve güvenli çözümler içeren geçiş ödemeleri Alıcılar ve satıcılar için QR kodlarını sunmamız, PayPal’ın bizzat kullanılmasının emniyetini, güvenliğini ve rahatlığını bir araya getirir ve devam eden sosyal mesafe gereksinimleri ve güvenlik tercihlerini mümkün kılar kişi ticareti. “

Özelliği kullanmak için PayPal uygulamanızdaki “Gönder” seçeneğine gidin ve sağ üst köşedeki QR kodu sembolüne dokunun. PayPal, QR kodu aracılığıyla ödeme kabul ettiklerinde satıcılar için standart ücretlerinden de feragat etmektedir, ancak bu, işletmeler virüsün yayılmasıyla mücadele ederken sınırlı bir süre için geçerlidir.

Bu işlev artık ABD, İngiltere, Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hong Kong, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Lüksemburg, Malta’da kullanılabilir , Hollanda, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İsveç, İsviçre ve İspanya.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like