Realme, geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesapları üzerinden yaklaşan bütçe dostu Realme 7 ve Realme 7 Pro modelleri ile ilgili bazı tanıtım görselleri paylaştı. Bu modeller, yılın başında tanıtılan Realme 6 ve 6 Pro modellerinin halefi olarak piyasaya sürülecek. Realme, nihayet yeni modellerinin tanıtım tarihini paylaştı. Realme Hindistan CEO’su Madhav Sheth, Realme 7 serisinin 3 Eylül tarihinde Hindistan’da tanıtılacağını duyurdu.

Twitter üzerinden paylaşılan duyuruda yaklaşan Realme 7 Pro modelinin ikinci nesil 64MP dörtlü arka kamera kurulumunu ve 65W SuperDart hızlı şarj teknolojisini destekleyeceği belirtiliyor. Şirket bunun dışında yaklaşan modeller ile ilgili başka bir bilgi paylaşmıyor. Ancak buna rağmen hem Realme 7 modelinin hem de Realme 7 Pro modelinin teknik özellikleri birkaç gün önce çevrimiçi olarak sızdırıldı. Dilerseniz her iki modelin sızdırılan özelliklerine bir göz atalım.

Realme 7 Modelinin Bilinen Teknik Özellikleri

Realme 7 modelinin bazı teknik özellikleri güvenilir bir akıllı telefon uzmanı tarafından ortaya çıkartıldı. Bu bilgilere göre akıllı telefon 90Hz yenileme hızına sahip 6,5 inç boyutunda ve Full HD+ çözünürlüğünde IPS LCD ekran ile gelecek. 20:9 en boy oranına sahip olan bu ekranın çözünürlüğü 1080 x 2400 piksel şeklinde olacak. Sol üst köşede ise bir kamera deliği bulunacak ve bu delikte 16MP özçekim kamerası sunulacak.

Akıllı telefon gücünü Helio G90T’nin biraz daha güçlendirilmiş bir versiyonu olan MediaTek Helio G95 yonga setinden alacak. Bu yonga setine 8GB RAM eşlik ederken depolama konusunda ise 128GB gibi bir depolama alanı sunulacak. Sızıntılara göre Realme’nin yeni modeli 64MP dörtlü kamera kurulumu ile gelecek. Ancak Realme 7 Pro modelindeki gibi bu modelin de 65W hızlı şarj desteğine sahip olup olmadığı henüz bilinmemektedir.

Realme 7 Pro Modelinin Bilinen Teknik Özellikleri

Realme 7 Pro modeline gelirsek şirket bu modelde hayranların arzuladığı şeyi sunacağını şimdiden onaylamış durumda. Realme, bu modelde yüksek yenileme hızına sahip bir LCD panelin aksine standart bir 60HZ AMOLED panel kullanacağını belirtti. Bu modelin de ekranının sol üst köşesinde bir kamera deliği bulunacak. Arka bölümde ise 64MP ana kameralı dörtlü kamera kurulumu karşımıza çıkacak. Cihazda 65W SuperDart hızlı şarj desteği mevcut olacak.

Şu anda Pro modele hangi yonga setinin güç vereceğini bilmiyoruz. Cihazın 5G bağlantı desteği yerine sadece LTE desteğine sahip olacağı belirtiliyor. Bu nedenle Snapdragon 765G veya MediaTek Dimensity yonga setlerinin olma ihtimali yok. Ayrıca cihazın batarya kapasitesinden de şu anda haberimiz yok. Neyse ki 3 Eylül tarihinde hem Realme 7 hem de Realme 7 Pro modellerinin tüm teknik özelliklerini biliyor olacağız.

“Realme 7 ve Realme 7 Pro Modelleri, 3 Eylül Tarihinde Tanıtılacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like