Samsung’un yeni Galaxy S20 serisi oldukça iddialı kameralar ile karşımıza çıktı. Ancak Exynos yonga seti ile gelen modellerde kamera kurulumunda bazı teknik sorunlar oldu. Şirket bir sonraki S serisinde bu sorunları düzeltip daha gelişmiş bir kamera sunmayı planlıyor. Samsung, Galaxy S21 modeli ile 150MP beşli kamera modülünü kullanıcıların beğenisine sunabilir.

Kısa süre önce yayınlanan bir rapor Galaxy S21 serisinde beşli kamera kurulumu olabileceğini iddia ediyor. Bu söylenti ayrıca cihazın birincil kamerasının da 150MP olacağını belirtiyor. Bu kamera farkını Galaxy S20 Ultra modelinde kullanılan 108MP ISOCELL sensör ile karşılaştırdığımız zaman anlayabiliyoruz.

Oldukça büyük bir sensör yükseltmesi olacak eğer Samsung böyle bir geliştirme yaparsa. Ancak söylenti ilginç bir şekilde Samsung’un bu modelde lazer otofokus teknolojisini sunmayacağını iddia ediyor.

Cihazda yer alacak 150MP sensöre, 16MP ultra geniş açılı kamera ve bunun yanında da 64MP telefoto lens eşlik edecek. Bu telefoto lensin maksimum yakınlaştırma oranı ise şu anda bilinmiyor. Galaxy S21’in beşinci kamerası ise bir ToF sensör olacak. Bu sensör 12MP makro objektise sahip olacak.

Şunu belirtelim bu bilgiler sadece söylentilerden ibaret. Yani kesinliği konusunda hiçbir bilgi veya kanıt yok. Ancak Samsung’un her yeni modelde daha gelişmiş bir kamera sunduğunu göz önünde bulundurursak bahsettiğimiz bu özelliklerin cihazda yer alma olasılığı da yüksek. Samsung’un yeni Galaxy S21 serisi için önümüzde çok fazla ay var ancak yeni sızıntılar ve söylentiler oldukça sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

“Samsung Galaxy S21 Modeli 150MP Beşli Kamera Modülü İle Gelebilir” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like