Samsung, katlanabilir akıllı telefon modeller konusunda başı çeken firmalar arasında yer alıyor. Hatta Güney Koreli teknoloji devinin bu konuda en tepedeki şirket olduğunu da açıkça söyleyebiliriz. Şimdiye kadar iki farklı çeşitte katlanabilir model gördük. Bunlardan biri kapaklı tarzda iken diğeri ise yan olarak ikiye katlanan bir tablet tasarımıydı. 2020 yılında Galaxy Z Flip ve Z Flip 5G modelleri piyasaya sürüldü. Şimdi ise Samsung Galaxy Z Flip3 modeli için bir konsept tasarım gün yüzüne çıktı.

İlk olarak bir Güney Kore merkezli forum sitesine yüklenen ve @FrontTron tarafından paylaşılan konsept render görüntüsü, Galaxy Z Flip3’ü mor renkte ve altın çerçeveli olarak gösteriyor. Ayrıca LetsGoDigital’in işaret ettiği gibi, kamera düzeni bize Galaxy S21 serisindeki kamera dizilimini anımsatıyor.

Dahası, LetsGoDigital bu görüntüyü baz alarak cihazın açık halde nasıl görünebileceğine de bir ışık tuttu. Bunun için Galaxy S21’in sızdırılmış duvar kağıtlarından birini kullandılar. Render görüntüsünün kendisinden bahsedersek, eğer doğruysa önceki modeldeki yatay çift kamera kurulumunun yerini alacak üçlü bir kamera kurulumu yeni modelde karşımıza çıkıyor olacak.

Ancak Samsung bu sefer cihazlarının ayrımı konusunda çok net olduğu için, Galaxy S21 gibi benzer bir kurulum yapmalarını beklemeyin. Bir önceki nesil Z Flip ile kıyasladığımızda kapak ekranı biraz daha büyük görünüyor. Daha öncesinde zaten Z Flip 3’ün muhtemelen Z Flip’deki 1,1 inçten daha büyük olan 1,81 inçlik ikincil bir ekranla geldiğini öğrenmiştik.

Birincil telefon ekranıyla ilgili olarak, Z Flip3’te 6,70 inç boyutunda bir AMOLED ekran görebiliriz. Bu ekran, Flip’den 0,03 inç daha büyük olacak ve selfie kamerası için ortalanmış bir deliğe sahip olacak. Beklenen diğer özellikler arasında 120Hz LTPO ekran, orta seviye bir işlemci, daha hızlı depolama ve şarj desteği yer alıyor. Akıllı telefonun 2021 yılının 1. çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

“Samsung Galaxy Z Flip3 Modeli İçin Konsept Tasarım Paylaşıldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like