Akıllı telefon üreticileri, yıllardır ekranda veya ön tarafta yer alan kameraları bir şekilde gizlemeye uğraşıyorlar. Şimdiye kadar pop-up kameralar, çentikler ve kamera delikleri gördük ancak bunların hiçbirinde kamera gizli bir şekilde durmadı. Ancak TCL ve ZTE nihayet bu teknolojiyi ticari bir akıllı telefonda kullanmaya hazır görünüyor. TCL, görünmez kameralı akıllı telefon tasarımı patenti almış durumda.

ZTE, Axon 20 5G isimli akıllı telefon modelini 1 Eylül tarihinde piyasaya süreceğini doğruladı. Şirketin bu modeli, ekrana gömülü kamera sensörüne sahip dünyanın ilk akıllı telefonu olacak. OPPO ve Xiaomi gibi bazı Çinli üreticiler de bu teknoloji üzerinden çalışmalar yürütüyordu ancak ZTE dışında başka bir markadan bu teknoloji ile ilgili somut bir adım gelmedi.

TCL de birkaç ay önce patent başvurusunda bulunmuştu ve nihayet bu başvuru sonuçlandı. TCL, görünmez kameraya sahip akıllı telefon tasarımı patentini almış oldu. Şirket, bu teknoloji konusunda oldukça iddialı gözüküyor. Çünkü sadece kamera sensörünü gizlemeyi hedeflemiyorlar, bunun yerine bütün sensörleri buraya yerleştirmeyi hedefliyorlar.

TCL tarafından patenti alınmış olan akıllı telefon tasarımı, herhangi bir görünür ön kamera içermeyen şekilde çevrimiçi olarak ortaya çıktı. Cihazın ne ön tarafından ne de arka tarafında herhangi bir kamera yer almıyor. İlk olarak LetsGoDigital tarafından paylaşılan tasarım patenti, cihazın nasıl bir tasarım anlayışı ile geliştirildiğini ortaya koyuyor.

Görünmez Kameralı Akıllı Telefon Tasarımı

Görüntüye baktığımız zaman ekranın etrafındaki çerçevelerin günümüz amiral gemisi modellerine göre nispeten daha kalın olduğunu görüyoruz. En azından ön tarafta herhangi bir görünen kamera bulunmuyor. Direkt olarak ekranın içine yerleştirilmiş bir kamera mevcut. Ancak işin ilginci arka taraf için hazırlanan tasarım görselinde de herhangi bir arka kamera sensörü yer almıyor.

Arka tarafta yine garip bir şekilde üst kısımda kalın bir bölüm var. Bu bölüm diğer kısımlara göre önemli ölçüde daha kalındır. Patentte bahsedilmese de muhtemelen bu bölümde arka kamera sensörleri konumlandırılmıştır. Şirket arka taraftaki görünmez kameralar için tasarlanan bu modülde de kullanılmadığı zaman opak hale gelen bir cam panel kullanmış olabilir. Bu da OnePlus Concept One isimli konsept modelden aşina olduğumuz bir teknolojidir.

Bu teknolojinin yakın zamanda hayatımıza girecek olması gerçekten heyecan verici. Henüz bu teknolojiyi kullanan resmi bir ürün piyasaya sürülmediği için nasıl bir performans sunabildiğini de bilemiyoruz. Ancak çok kısa bir süre içerisinde bunu öğrenmiş olacağız. ZTE ve TLC firmalarının gizli kameraya sahip modelleri ile ilgili yeni bilgiler geldikçe sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

“TCL, Görünmez Kameralı Akıllı Telefon Tasarımı Patenti Aldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like