Yonga setlerinin performansı ve verimliliği üzerlerinde bulunan transistörlerin sayısına bağlıdır. Bir yonganın üzerinde daha fazla sayıda transistör barındırmak için ise boyutlarının daha da küçültülmesi gerekmektedir. Durum böyle olunca çip üreticileri iki yılda bir 2nm daha küçük yonga setlerini geliştiriyorlar. Şu anda piyasadaki en yeni nesil işlemciler 7nm boyutunda ve yıl sonuna kadar bu işlemcilerin 5nm yongalar ile yer değiştirmesi bekleniyor. TSMC, 2nm yonga setleri üzerinde araştırma ve geliştirme çalışmalarına başladığını duyurdu.

TSMC, hissedarlara yönelik yıllık raporunda 2019 yılı itibariyle 2nm süreci için araştırma ve geliştirme çalışmalarına başladığını açıkladı. Yarı iletken üretim şirketi, Apple’ın kullanacağı ve bu yılın son çeyreğinde piyasaya sürülecek olan yeni nesil 5nm mobil çipini henüz sunmadı.

2nm yongalar piyasaya sürüldüğü zaman şu anki 7nm yonga setlerine göre 3.5 kat daha fazla transistörü bünyesinde barındırabilecek. Bunun yanında şirket, 3nm yongalar ile alakalı yol haritasını da paylaştı. Bu yongaların ilk partisinin 2021 sunulması ve 2020’nin ikinci yarısında ise hacimli üretime geçilmesi bekleniyor.

TSMC’nin şu anda tek büyük rakibi Samsung‘dur. Ancak Samsung da 5nm yongaların seri üretimine henüz geçmemiş durumdadır. Koronavirüs salgını nedeniyle şirket, 3nm yonga setlerini ise 2022 yılına ertelemiştir.

TSMC, 2nm yongalar üzerinde araştırma ve geliştirme çalışmalarına başlamış olsa bile yakın zamanda bu yongaların somut örneğini göremeyeceğimiz belli. Seri üretim olarak görebileceğimiz en erken tarih ise 2025 yılı olarak gözüküyor.

“TSMC 2nm Yonga Setleri Üzerinde Çalışmalara Başladı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like