Vu 4K Smart TV bugün Hindistan’da tanıtıldı. Yeni TV’ler 43, 50,55 ve 65 inç arasında değişen farklı boyutlarda geliyor. 25,999 Rs fiyat etiketiyle başlayan TV’ler bugün başlamak üzere Amazon üzerinden ve önümüzdeki birkaç gün içinde tüm çevrimdışı perakende mağazalarda satışa sunulacak.

Çıtır Ekran

Yeni Vu 4K Smart TV 43 inçten başlıyor. Şirket, daha yeni 4K D-LED panellerin 400 nite kadar tepe parlaklığı sunduğunu söyledi. Doğrudan LED panellerde, ekranı daha da aydınlatmak için birincil LCD panelin arkasında bir dizi LED bulunur. Bu, kenar aydınlatmalı LED panel ile karşılaştırıldığında, yanlarda daha az ışık kanaması ile birlikte eşit parlaklık sunar.

Farklı boyutlarda, yeni 4K panel, HDR 10 ve Dolby vision desteğiyle birlikte 3840 × 2160 piksel çözünürlük sunuyor. Vu ayrıca ekranın Hibrit Log-Gama standartları (HLG), dinamik, sinema ve kalibre edilmiş resim modlarına göre daha iyi görüntüleme için Gama kalibrasyonu ile geleceğini söylüyor.

Performans ve Ses

Kaputun altında, kimliği bilinmeyen dört çekirdekli bir SoC var. Ancak Vu, Mali-470 GPU’nun 2GB RAM ile eşleştirildiğinde renkleri gösterildikleri şekilde oluşturacağını söylüyor. Ayrıca 16 GB dahili depolama alanına sahip olacak.

İşlerin ses tarafında Vu, tüm yeni TV’lerde iki hoparlörlü Dolby Digital + ve DTS Virtual-X surround ses sistemlerine sahip olacağını söylüyor. Ayrıca, Standart, Tiyatro, Spor, Müzik vb.Gibi ses efektleri için bir mod da vardır.

Yazılım özellikleri

Vu, yeni TV’lerin Android TV 9 Pie tabanlı bir yazılımla geleceğini söyledi. Bu, kullanıcıların desteklenen uygulamaları indirmek için Google Play’e erişebileceği anlamına gelir. 

Vu ayrıca Netflix, Amazon Prime, Hotstar, YouTube gibi büyük akış platformlarının kullanıma hazır olacağını belirtti. TV’ler ayrıca, bugünlerde beyinsiz olan yerleşik Chromecast desteğiyle birlikte geliyor.

Buna ek olarak, şirket Google Asistan’ın yazılıma İngilizce ve Hintçe dilleri için tam sesli destek ile yardımcı olacağını söyledi. Yeni TV’lerde, yetişkinlere yönelik içerik izlemekten kaçınmak için ebeveyn engelleme özelliği de bulunacak.

Bağlantı, Fiyatlandırma ve Kullanılabilirlik

Bağlantı açısından, tüm TV’lerde yeni Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, üç HDMI bağlantı noktası olacaktır. Ayrıca 3,5 mm kulaklık girişi, AV girişi ve Optik Ses çıkışı, RF bağlantı noktası, Ethernet ve iki USB-A bağlantı noktası vardır.

TV’ler 43 inç model için 25,999 Rs’den başlıyor. Daha yüksek 50 ve 55 inç, sırasıyla 28,999 Rs ve 32,999 Rs olarak fiyatlandırılır. En yüksekleri 65 inç olan 48,999 Rs’de satışa sunulacak. Tüm TV’ler bugün ve yakında perakende mağazaları aracılığıyla Amazon’da perakende satışa başlayacak.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like