Geçtiğimiz birkaç gün boyunca neredeyse her gün Xiaomi‘nin Redmi 9 modeli hakkında bazı özellikler sızdırıldı. Şimdi ise Filipinler’deki bir e-ticaret sitesinde Xiaomi Redmi 9 modelinin donanım özellikleri, renk seçenekleri, tasarım detayları yani kısacası tüm özellikleri ortaya çıktı. Akıllı telefonun fiyatlandırmasının da belli olduğunu söyleyelim.

Redmi 9 modeli, su damlası çentiğine sahip 6.53 inç boyutunda IPS LCD ekran ile geliyor. 1080 x 2340 piksel Full HD+ çözünürlüğe sahip olan bu ekranın en boy oranı ise 19.5:9 şeklindedir. Bunun yanında cihazın ekranının zararlı mavi ışığa karşı koruma sağladığını da belirtmekte fayda var.

Akıllı telefon gücünü MediaTek’in Helio G80 yonga setinden alıyor. Bu yongaya LPDDR4x RAM ve eMMC 5.1 depolama birimi eşlik ediyor. Bağlantı noktası olarak USB Type-C girişi kullanılmaktadır. Ayrıca cihazda 5.020mAh kapasiteli büyük bir bataryanın yanı sıra 18W hızlı şarj desteği bulunuyor.

Cihazın arka bölümünde dairesel bir tasarımın içerisine dikey olarak yerleştirilmiş AI destekli dörtlü kamera konumlandırılmış durumda. Bu dörtlü kamera kurulumu 13MP geniş açılı kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera, 5MP makro kamera ve 2MP derinlik sensörü şeklinde sunulmaktadır. Akıllı telefonun ön tarafındaki su damlası çentiğinde ise 8MP özçekim kamerası bulunuyor.

Redmi 9, Android 10 tabanlı MIUI 11 ile geliyor. Çift SIM yuvası, microSD kart yuvası, Bluetooth 5.0, Wi-Fi, 4G VoLTE, GPS, IR sensör, parmak izi okuyucu, AI yüz kilidi, gürültü engelleyici mikrofonlar ve 3.5mm kulaklık girişi gibi özelliklere sahip. 163.32 x 77.01 x 91mm ölçülerinde olan akıllı telefonun 198 gram ağırlığında olduğunu da belirtelim.

Xiaomi, Redmi 9 modelini 3GB ve 4GB RAM seçeneğine ek 32GB ve 64GB depolama seçeneği ile sunuyor. 3GB + 32GB olan versiyonun $324 fiyat etiketine sahipken 4GB + 64GB olan versiyonun ise $347 fiyat etiketi ile satışa sunulacağını söyleyelim. Ayrıca cihazın gri, mor ve yeşil olmak üzere üç farklı renk seçeneği de mevcut.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like