Web’de gezinirken sinir bozucu reklamlardan daha fazlası karışabilir. Google Chrome kullanıcıları genellikle siteleri ziyaret ederken belirli izinlere erişim ve bildirim gönderme ile ilgili bildirimler görebilir. Birçok dolandırıcı bu seçeneği kullanır. Tarayıcının yeni sürümünde, arama devi bu sorunu çözdü.

84. Chrome derlemesinde, geliştiriciler müdahaleci, istenmeyen ve yanıltıcı site bildirimlerine karşı koruma uyguladı. Örneğin, bazen siteler kullanıcının içeriğe erişebilmesi için bildirim gönderme iznine ihtiyaç duyar. 

Bazen saldırganlar, kullanıcıları başka sitelere yönlendirerek sahte bildirimler bile düzenler. Buna ek olarak, bu tür mesajların yardımıyla dolandırıcılar kişisel verileri çalmaya çalışır.

GOOGLE CHROME, BİLDİRİMLERİ KÖTÜYE KULLANAN WEB SİTELERİNİ ENGELLEYECEK

Artık Chrome tüm istenmeyen bildirimleri otomatik olarak engelleyecek. Tarayıcının masaüstü sürümünde, kullanıcı yalnızca arama çubuğunda ve mobil cihazlarda ilgili simgeyi görür – ekranın altında küçük bir mesaj görünür. İsterseniz siteye bildirim gönderme izni de verebilirsiniz.

Yeni işlev hem masaüstünde hem de tarayıcının mobil sürümünde çalışır.

Son zamanlarda Google’ın reklamları daha kabul edilebilir hale getirmeye çalıştığını belirtmek gerekir (Google reklamlardan para kazandığından). Şu anda, Chrome tarayıcı zaten “Daha İyi Reklam Standartları” standartlarını karşılamayan web sitelerindeki reklamları engelleyen bir reklam engelleyici içeriyor. 

Bu özellik sayesinde Chrome artık yalnızca bu standarda göre kabul edilebilir biçime sahip reklamları gösteriyor. Ve şimdi, firma çok fazla kaynak kullanan ve navigasyonu yavaşlatacak ağır reklamlarla uğraşarak daha ileri gitmek istedi.

Google, Chrome’un bu ağır reklamları göstermeyi durdurmasına olanak tanıyacak bir deneyim başladığını duyurdu. “Kısa bir süre önce, reklamların yüzde bir bölümünün pil ve ağ verileri gibi cihaz kaynaklarının, kullanıcı bilmeden orantısız bir şekilde tükettiğini keşfettik. 

Bu reklamlar (kripto para birimini kullanan, kötü programlanmış veya ağ kullanımı için optimize edilmemiş olanlar gibi) pil ömrünü uzatabilir, zaten gerilmiş ağları doyurabilir ve paraya mal olabilir ”diyor Chrome ürün yöneticisi Marshall Vale.

Bir reklam, 4 MB’den fazla veri kullanıyorsa Chrome tarafından cezalandırılır. Veya işlemciyi 30 saniyelik bir aralıkta 15 saniye kullanırsa. Veya işlemciyi toplamda 60 saniye kullanıyorsa. 

Google’a göre, bu belirlenmiş eşikleri aşan reklamlar çevrimiçi reklamların yalnızca %0,3’ünü temsil etmektedir. Reklamlarla ağ veri kullanımının %27’sinden ve işlemci kullanımının %28’inden sorumludurlar.

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like