Mart ayında geri Microsoft açıkladı tüketiciler için Microsoft 365 Aile ve Microsoft 365 Kişisel planlar. Microsoft 365, Office 365, Windows 10 ve Enterprise Mobility + Security’nin (EMS) en iyilerini bir araya getiren bir kurumsal paketti, ancak artık tüketiciler için yeni paketlerle birlikte yeni Aile ve Kişisel planları normal kullanıcılar için çok sayıda Microsoft hizmeti içeriyor Office 365, Ekipler, Skype, Microsoft Editör ve daha fazlasını içerir.

Ancak, her iki abonelik farklı kişiler için yapılır ve her abonelikte alacağınız özelliklerde küçük farklılıklar vardır. Aile ve Kişisel planlar arasındaki bazı önemli farklar şunlardır:

  • Kişi sayısı – Microsoft 365 Ailesi ve Bireysel arasındaki en önemli fark, her abonelikte izin verilen kişi sayısıdır. Microsoft 365 Kişisel, adından da anlaşılacağı gibi tek bir kişi içindir. Tek bir makineye kurulabilir ve tek bir kişi tarafından kullanılabilir.
    Microsoft 365 Ailesi ise 6 yüklemeye izin veriyor. Böylece, lisansları paylaşabilen ve ayrı lisanslar için fazladan ödeme yapmak istemeyen bir aile için mükemmel kılan 6 farklı cihaza kurulabilir.
  • OneDrive Depolama Alanı – Kişisel ve Aile, OneDrive depolama alanı ile birlikte gelir. Bununla birlikte, Kişisel kullanıcılar abonelikleriyle birlikte tek kişi tarafından kullanılabilecek sadece 1 TB depolama alanına sahip olacaklar. Aile kullanıcıları ise, 6 kullanıcı arasında bölünebilen ve her biri 1 TB depolama alanına sahip 6 TB depolama alanına sahip olacak.

Bunlar, Kişisel ve Aile planları arasındaki iki büyük farktır. İki abonelik arasında ortak olan ve plandan bağımsız olarak tüm ödeme yapan müşteriler tarafından kullanılabilecek özellikler ve hizmetler şunlardır:

  • Office uygulamaları – Her iki abonelik de tüm Office uygulamalarıyla birlikte gelir ve Outlook, OneDrive, Skype, Teams tüketici sürümü  ve  yeni Aile Güvenliği uygulaması gibi premium hizmetleri içerir .
  • Microsoft Editör- Microsoft yakın zamanda kendi AI Editör’ü duyurdu ve her iki plan da Microsoft Editör’e ücretsiz bir abonelik içeriyor.
  • OneDrive- Her iki plan da OneDrive aboneliğini içerir, ancak Kişisel plan size sadece 1 TB, Aile planı ise 6 TB (6 kişiye bölünür) alır.
  • Skype- Skype’ın tüketici sürümü aboneliğe dahildir, ancak Microsoft ayrıca ayda 60 dakikalık ücretsiz Skype çağrısı da içerir.

MİCROSOFT 365 BİREYSEL SATIN ALMALI VEYA MİCROSOFT 365 AİLESİ İÇİN DAHA FAZLA HARCAMA YAPMALI MISINIZ?

Seçim, kullanımınıza bağlıdır. Microsoft 365 Personal size yıllık 69,99 ABD doları, Aile Planı ise yıllık 99,99 ABD doları olacaktır. Bu yüzden, onu kullanmayı planlayan iki kişi olsanız bile, Aile planına gitmelisiniz, çünkü bu Kişisel plandan daha ucuz olacaktır. Sonunda, 1’den fazla kişi aboneliği kullanmayı planlıyorsa, bu durumda Microsoft 365 Ailesi daha iyi bir seçimdir. Ancak, bir bireyseniz, o zaman bir birey için aynı faydaları sunan Microsoft 365 Kişisel almalısınız.

  • Microsoft 365 Bireysel (69.99 $ / yıl veya 6.99 / ay) (Yıllık lisans önerilir)
  • Microsoft 365 Ailesi (99.99 $ / yıl veya 9.99 $ / ay) (Yıllık lisans önerilir)

KAYNAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like