Xiaomi, bu ayın başlarında Mi 10 Ultra dahil olmak üzere birkaç yeni ürün ile birlikte 10. yaşını kutladı. Şirketin yeni amiral gemisi modeli, DxOMark kamera derecelendirmesinde Huawei P40 Pro modelini geçerek en tepeye oturdu. Şimdi ise LetsGoDigital belirttiğine göre Xiaomi, eğimli kameralara sahip bir akıllı telefon patenti başvurusu yaptı.

Xiaomi’nin yeni eğimli kamera sensörleri içeren arka kamera modülü patenti, 2019 yılının Ekim ayında Birleşik Devletler Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından Beijing Xiaomi Mobile Software adına dosyalanmıştır. 30 Temmuz 2020 tarihinde ise Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından veri tabanına eklenmiş, doğrulanmış ve yayınlanmıştır.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, aynı zamanda yukarıda bahsedilen patentin bir akıllı telefon üzerinde nasıl uygulanacağını da detaylandırmıştır. Şirket, bu eğimli kamera sensörlerine sahip kamera modülünün akıllı telefona nasıl konumlandırılacağını bir görsel üzerinde göstermiş ve patent başvurusunu böyle yapmıştır.

Xiaomi’nin yeni patentine göre bu uygulamayı gerçekleştirmek için iki adet dar açılı kamera sensörü gerekiyor. Bu iki kamera sensörü yatay veya dikey olarak yerleştirilebiliyor. Bu sayede iki kamera birbiriyle entegre çalışarak görüş açısını genişletme becerisi gösterebiliyor. Bu çözüm sayesinde elde edilen görseller, standart geniş açılı bir kameraya kıyasla daha az bozulma ve daha az kalite kaybı ile karşımıza çıkıyor. Yani kısacası normal bir geniş açılı kameradan daha iyi bir sonuç elde ediliyor.

Samsung da Xiaomi’nin bu çözümüne benzer bir çözüm için 2019’un Aralık ayında patent başvurusu yaptı. Şirketin bu başvurusu Haziran 2020’de onaylandı. Ancak Samsung’un aldığı bu patent, Xiaomi’ninkinden farklı olarak telefoto ünitesi de dahil olmak üzere beş veya altı adet kamera sensörü gerektiriyor. Firmaların almış olduğu bu patentler, daha yenilikçi ürünler ortaya koymak için kullanılıyor. Bu nedenle patentte belirtilen cihazların piyasaya sürülme ihtimali çok yüksek değil.

“Xiaomi, Eğimli Kameralara Sahip Bir Akıllı Telefon Patenti Aldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like